new-super-mario-bros-novy-termin-vydani-a-info
Novinka New Super Mario Bros. - nový termín vydání a info

New Super Mario Bros. - nový termín vydání a info

sleepless.

sleepless.

15. 3. 2006 16:14
Reklama

Majitelé handheldu Nintendo DS se dnes dočkali hned několika skvělých zpráv, například o tom, že se sem do Evropy nakonec dostane RPG Contact a originální titul Brain Training. Třešní na dortu jsou nové oficiální informace o hlavních prvcích a termínu evropského vydání očekávané arkády New Super Mario Bros. Nejdříve tedy k tomu, kdy zde hra vyjde. Až do teďka se tak nějak počítalo s datem 7. květen, což nyní samozřejmě neplatí. Konkrétní den vydání hry zatím stanoven nebyl, ale majitelé DS se prý mají připravit, že k tomu dojde někdy počátkem tohoto léta.

Teď se můžeme vrhnout na informace týkající se obsahu hry samotné. Příběh je snad každému jasný. Mario bude opět zachraňovat princeznu Peach ze spárů odporného Bowsera, jež bude znovu fungovat jako hlavní protivník. Cesta k němu bude podle tvůrců dlouhá, ale rozhodně ne nudná a už vůbec ne monotónní. K dispozici bude spousta tématicky odlišných světů složených vždy z několika úrovní, které budou vyvedeny v detailní 2D grafice, zatímco všechny ve hře vystupující postavy budou polygonové 3D modely. To by mělo hře dodat na stylovosti, o čemž není pochyb. Postup hrou bude probíhat zcela klasickým způsobem. V rámci jednoho tématického světa bude muset hráč dokončit všechny levely, ovládnou mini-pevnost a porazit mini-bosse, aby jej hra pustila do světa dalšího, kde na něj bude čekat další sada úrovní, další mini-pevnost a další mini-boss. Jedině když hráč porazí všechny ve hře dostupné mini-bossáky a obsadí všechny mini-pevnosti, jej pak hra pustí do souboje s bossem hlavním, kterým není nikdo jiný než sám Bowser.

Kromě tradičního hopsání a dalších manévrů bude mít hráč-Mario k dispozici i pár triků nových. Patří k nim například nová schopnost odrážet se od zdí do větších výšek, což umožní i zbrusu nový trojitý skok, nebo možnost odrážet se od hřbetů nepřátel. Co se power-upů týče, tak bude plně k dispozici tradiční nabídka muchomůrek, hvězdiček pro neporanitelnost, nebo ohnivých květinek pro spalování nepřátel. Chybět však nebudou ani nové power-upy jako například nová muchomůrka umožňující zvětšení do velikosti celé obrazovky, nebo naopak zmenšení na velikost myšky.

Naprosto novinkou je podpora lokálního Wi-Fi multiplayeru pro 2-4 hráče v několika módech. V prvním módu spolu budou dva hráči soupeřit ve speciálně navržených úrovních o získání hvězdiček. Komu se nejdříve podaří v sérii soubojů získat počet hvězdiček stanovený pro danou úroveň, tak se stane celkovým vítězem souboje. V módu určeném až pro 4 hráče se bude soupeřit v sadě tradičních i nových mini-her, přičemž bude stačit, aby měl kartridž jenom jeden z nich, protože ostatní si od něj danou aktuální minihru stáhnou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama