predstaveni-zeldy-pro-ds-prvni-informace-a-video
Novinka Představení Zeldy pro DS - první informace a video

Představení Zeldy pro DS - první informace a video

sleepless.

sleepless.

24. 3. 2006 08:48
Reklama

Kromě tradičně květnaté, ale jinak docela zajímavé řeči, zveřejnil president Nintenda Satoru Iwata během GDC 06 presentace společnosti Nintendo i dvě poměrně významné informace. Ta první se týkala toho, že budou majitelům konzole Revolution dostupné hry z konzoli Genesis/Mega Drive a TurboGrafx. Ta druhá se týkala série Zelda, která se ještě tento rok konečně přesune i na handheld Nintendo DS v podobě právě představeného titulu The Legend of Zelda: Phantom Hourglass.

Kromě toho, že Zelda DS nabídne 3D izometrickou perspektivu, využije mikrofonu i stylus a vyjde ještě tento rok, Satoru Iwata o hře nic konkrétního neprozradil. Připravil si však pro příznivce série něco mnohem lepšího – první trailer. Video je dlouhé necelou minutu a půl a nabízí sestřih dostatečně dlouhých záběrů z několika částí hry. Na počátku je vidět, jak se před Linkem otvírají vrata dungeonu, kde na něj čeká nejenom řada nepřátel, ale i tradičně i netradiční překážky, které je třeba s pomocí mozku a hbitých prstů překonat. Právě to je k vidění na dalších záběrech, na nichž Link kromě likvidace nepřátel řeší různé puzzly, při nichž kromě jiného dojde na přepínání barevných spínačů, nebo novinku v podobě psaní číslic stylusem.

Poslední část videa nabízí pohled na to, jak Link bojuje s bossem a pluje ve své lodi na moři, kde kromě jiného střílí po svých soupeřích kanónu. Co se vizuální stránky hry týče, tak The Legend of Zelda: Phantom Hourglass připomíná  Minish Cup z GBA a docela hodně svým anime stylem i kontroverzí Wind Waker z Gamecube. Záběry též ukazují možnost zamířit bumerangem nepřítele na druhé straně obrazovky a také to, že bude mít Link opět k dispozici ukazatel  Navi, který budou znát hlavně hráči Ocarina of Time z N64. Není pochyb o tom, že bude The Legend of Zelda: Phantom Hourglass blíže představena letos během E3 2006 , kdy bychom se měli dozvědět informace o příběhu, herních prvcích, případné podpoře multiplayeru a podobně. Zatím je k dispozici tohle video a z něj natípaná sada screenshotů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama