mario-krabice-s-otazniky-vyvolaly-paniku-v-us-meste
Novinka Mario krabice s otazníky vyvolaly paniku v US městě

Mario krabice s otazníky vyvolaly paniku v US městě

sleepless.

sleepless.

4. 4. 2006 08:57
Reklama

Jestliže až do této chvíle bylo (podle známých chytrolínů, které není třeba pořád okolečka jmenovat) možné za problémové hry, inspirující (nejenom) mládež k provádění nepravostí, považovat tituly typu Grand Theft Auto, 25 to Life, nebo Manhunt, tak od teďka se k nim přidává i titul Super Mario Bros. Na první pohled se to zdá jako naprostá hloupost, ale není tomu tak. Jack Thompson tak možná půjde příště po krku nejenom společnosti Take 2, ale i Nintendu. Pojďme si však říci, čím vlastně titul Super Mario Bros. může mládež negativním způsobe inspirovat.

Kdo někdy hrál, nebo alespoň viděl v akci jakýkoli Super Mario Bros. titul, tak si musí nutně pamatovat po celém herním světě rozházené bedýnky. Když do nich Mario nějakým způsobem udeřil, tak z nich vypadla buď hvězdička, mince, nebo kytka, či několik různých druhů hub. No a právě tyto bedny se staly zdrojem inspirace pro tvůrce této stránky, kde jsou uvedeny podrobné instrukce k tomu, jak si takový pěkný boxík s otazníkem vyrobit a jak ho umístit na jakékoli veřejné místo, či prostranství. Pokud se někomu dere na jazyk otázka "Proč by to probůh někdo dělal?", tak ať ji zase pěkně pošle zpátky k šípku. Měl by totiž vědět, že umisťování vlastnoručně vyrobených Mario boxíků s otazníky na veřejných prostranstvích je umění. Evidentně si to však nemyslí všichni.

Na vlastní kůži se o tom přesvědčila pětice děvčat ve věku 16-17 z amerického městečka Ravena ve státě Ohio. Holčiny si totiž vyrobily 17 výše popsaných krabic s otazníky a 1. dubna je rozmístily je po celém městě včetně schodů u místního kostela. Někteří občané však nepochopili, že jde o aprílový žertík a okamžitě přivolali specialisty na zneškodňování bomb, aby se o ty podivné krabice s otazníky postarali. SPecialisté našli samozřejmě jenom prázdné a zcela neškodné krabice. To však neznamená, že se všichni zasmáli povedenému dívčímu vtípku a rozešli se domů. Kdepak. Dívkám nyní hrozí trest, který jim zcela určitě udělen nebude, ale vyhubováno dostanou určitě. Policie v městečku Ravenna totiž celou jejich aprílovou akci považuje za něco nepřípustného. V dnešní době a za současné situace jsou prý podobné legrácky absolutně nepřijatelné. Ještě štěstí, že paranoia některých Američanů zatím nedosáhla takové meze, aby chtěli dívky spoutat na náměstí a pro výstrahu lynčovat, kamenovat a jako čarodějnice nakonec i upálit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama