metroid-prime-3-a-novy-mario-az-za-rok
Novinka Metroid Prime 3 a nový Mario až za rok?

Metroid Prime 3 a nový Mario až za rok?

sleepless.

sleepless.

20. 12. 2006 11:11
Reklama

Kolikrát už jsme od nejmenovaných, ale zaručeně spolehlivých zdrojů blízkých nějakému vývojářskému týmu, či vydavatelské společnosti slyšeli, že se termín vydání některé z očekávaných her posouvá až na neurčito? Odpověď je jednoduchá – nespočetněkrát. Pravda je, že se tyto informace až nebezpečně často ukáží jako pravdivé, byť se jim člověk zprvu směje. V dnešní době zkrátka nelze podceňovat ani tu nejméně pravděpodobnou spekulaci. Zvlášť, když se týká termínu vydání hned trojice očekávaných her - Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3: Corruption a Legend of Zelda: Phantom Hourglass. O tom, že má posledně jmenovaný titul vyjít až na konci příštího roku, když se s ním takřka napevno počítalo na na první čtvrtletí příštího roku, už jsme si nedávno povídali. V případě dvou Wii titulů Super Mario Galaxy a Metroid Prime 3: Corruption však informace o možném vydání až na konci příštího roku slyšíme poprvé. Tentokrát s nimi přišli redaktoři CVG, které je záhadným způsobem vydolovali z nejmenovaného zdroje blízkého společnosti Nintendo.

Těžko říci, jak moc je onen zdroj spolehlivý, ale informace od něj rozhodně vzbudila zájem velkého množství hráčů, kteří své pochybnosti ventilovali tradičním způsobem na fórech napříč celým internetem. Obávaný výraz Nintendo Drought se tak stal opět aktuální. Nintendo Drought je výraz pro období sucha, kdy společnost Nintendo nevydá třeba skoro celý rok žádný očekávanější first-party titul. Právě na tohle sucho dojely v minulosti konzole N64 i Gamecube a fanoušci mají strach, aby se něco podobného neopakovalo i v případě Wii. A popravdě řečeno, kdyby měly titul Super Mario Galaxy a Metroid Prime 3: Corruption skutečně vyjít až za rok, tak by nastalo přímo ukázkové sucho. Fakt, že je na příští rok naplánováno vydání řady third-party titulů, by na tom nic nezměnil.

Prezident Nintendo of Americe Reggie Fils-Aime však v krátkém rozhovoru pro LevelUp blog N'Gai Croala slíbil, že k žádnému suchu nedojde, protože je vydání očekávaných first-party her rozloženo rovnoměrně do celého roku 2007. Rovnou vyvrátil informaci o tom, že by měl Metroid Prime 3 vyjít až na podzim příštího roku. Konkrétní termín sice nesdělil, ale prohlásil, že k vydání MP3 dojde na počátku roku 2007, což ovšem může znamenat třeba až v dubnu, nebo v květnu. V průběhu prvního čtvrtletí nového roku k tomu nedojde zcela určitě. Na tohle období chystá Nintendo vydání Mario Party 8 a WarioWare: Smooth Moves. No a právě až po vydání těchto dvou titulů prý dojde řada na Metroid Prime 3. No a Super Mario Galaxy prý k hráčům dorazí někdy v druhé polovině roku 2007, což znamená až koncem roku, podle našich zkušeností. Reggie nás tedy pochybností ani trošku nezbavil. Jeho reakce na zvěsti šířené CVG sice přišla rychle a byla jako vždy sebevědomá a energická, ale to je asi tak všechno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama