harrison-o-odchodu-vedeni-rare-s-predstihem
Novinka Harrison o odchodu vedení Rare - s předstihem!

Harrison o odchodu vedení Rare - s předstihem!

sleepless.

sleepless.

4. 1. 2007 07:22
Reklama

Včerejší oficiální potvrzení toho, že bratři Stamperové, spoluzakladatelé Rare, z tohoto týmu odešli, aby se mohli věnovat něčemu jinému, nebylo žádným velkým šokem. Spíše šlo o zajímavou zprávu během jinak mrtvého začátku roku. Navíc se nedá říci, že by byl tým Rare v posledních letech příkladem vývojářského úspěchu a soudržnosti, takže se s fluktuací pracovníků – byť v tomto případě vedoucích – tak nějak počítá.

Nicméně tím hlavním důvodem, proč se o této zprávě ze včerejška ještě jedno zmiňujeme, je krátký retro post N’gaie Croala na jeho Level Up sloupku na newsweek.com, kde zveřejnil výňatek z rozhovoru s šéfem SCEWWS (Sony Computer Entertainment Worldwide Studios) Philem Harrisonem, který s ním N’gai pořídil už v říjnu, ale doposud některé jeho části nepublikoval. Tohle je jedna z nich a perfektně se hodí k tématu.

Na otázku proč si Harrison myslí, že není tvůrčí tým Rare schopen navázat pod křídly MS na dny své nevětší slávy pod Nintendem, odpověděl výše uvedený následovně. Podle Harrisona je Rare odjakživa hodně zkrátka držená společnost, tedy alespoň co se vztahů s médii a kolegy vývojáři týče. Zakladatelé – nyní už odejití bratři Stamperovi - prý odjakživa komunikovali s médii jen minimálně, neposkytovali rozhovory, zkrátka věnovali se jen práci, což jim pak vyneslo kontrakt s Nintendem. Nutno poznamenat, že to v té době byla podobně smýšlející, takže hodně tajnůstkářská, společnost.

Jenže kvůli všemu tomu tajnůstkaření a minimálnímu kontaktu s profesionálním světem prý tvůrci z Rare ztratili v posledních letech trošku páru o tom, co se vlastně venku děje. Nezachytili některé obchodní trendy. Navíc je prý logické, že vedení Rare trošku rozhodila suma, která přistála na bankovním kontě vedení po koupi Microsoftem. Navzdory tomu však Harrison pořád věří, že se Rare časem sebere a naváže na dny své nevětší slávy. Upřímně řečeno, jsme na to docela zvědaví, zvlášť teďka po odchodů pánů Stamperů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama