hospodareni-nintenda-prodeje-wii-vc-her
Novinka Hospodaření Nintenda – prodeje Wii, VC her...

Hospodaření Nintenda – prodeje Wii, VC her...

sleepless.

sleepless.

25. 1. 2007 13:39
Reklama

Společnost Nintendo se pochlubila s celkovými výsledky svého hospodaření za prvních devět měsíců aktuálního účetního roku, což znamená za období duben-prosinec 2006. Díky velkému úspěchu handheldu Nintendo DS (nedávno byla pokořena hranice 10 milionů prodaných kusů v Evropě) a úspěšnému launchi konzole Wii dosáhla spol. Nintendo meziročního zvýšení obratu o 78 procent a operačního zisku o 102.5 procent.

Daleko zajímavější jsou však jiná čísla. Z celkového počtu 4 milionů vyrobených kusů Wii se jich do konce roku 2006 stihlo prodat okolo 3.19 milionu, přičemž ten zbytek byl v tu dobu na cestě k zákazníkům. Tři Wii tituly zatím překročily hranici 1 milionu prodaných kusů, zatímco v u DS her bylo takových případů od března 2006 celkem 13. Přes magickou hranici 1 mil. prodaných kusů se navíc přehouply i tři hry pro GBA.

Necelá polovina čerstvých majitelů Wii se navíc s novou konzolí ihned připojila k internetu. Vyjádřeno čísly, s platností k 24.1. 2007 se k internetu připojilo celkem 1.4 milionu Wiiček. Další číselný údaj se týká služby Virtual Console, která se také docela chytla, jak se zdá. Opět s platností k 24.1. 2007 si majitelé Wii koupili a stáhli celkem 1.5 milionu Virtual Console her. Škoda, že společnost Nintendo neposkytla v tomto ohledu trošku podrobnější informace, abychom věděli, která retro platforma se v rámci Virtual Console těší největší oblibě. Tak snad příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama