gta-san-andreas-dobyva-japonsko
Novinka GTA: San Andreas dobývá Japonsko

GTA: San Andreas dobývá Japonsko

sleepless.

sleepless.

2. 2. 2007 14:49
Reklama

Grand Theft Auto série má zřejmě nějaký univerzální šarm, který hráče na celém světě nutí jednotlivé díly kupovat v množství mnohem větším, než malém. Svědčí o tom fakt, že se po nedávném launchi Grand Theft Auto: San Andreas v Japonsku vyšplhaly prodeje této hry na samý vrchol žebříčku prodejnosti v týdnu od 15. do 22. ledna. Během sedmi dní se GTA: SA v Japonsku prodalo 227 261 kopií, což je překvapivé hlavně kvůli tomu, že se hra v zemi vycházejícího slunce prodává pod označením Z. To je jen pro informaci nejvyšší možné hodnocení, které bývá obvykle udělováno hrám nejhrubšího zrna a co je hlavní, na prodej těchto her jsou uvaleny nemalé restrikce.

Navzdory jim a nutným úpravám, kterými hra kvůli vydání v Japonsku prošla (nemožnost zabít na zemi ležící jedince atd.), se GTA: SA prodává v Japonsku více než dobře. Na druhém místě za GTA: SA se umístil DS titul Dragon Quest Monsters: Joker, kterého se během týdne prodalo přes 100 000 kus a celkové prodeje této hry přesáhly už 1 milion kusů. Z dalších známých her lze jmenovat povedenou DS adventurku Hotel Dusk: Room 215, která se umístila na 5. místě s téměř 60 tisícovkami prodaných kusů, na šestém místě je Wii Sports s 58 886 prodaných kusů a na osmém pak Wii Play s 43 612 prodaných kusů.

Druhá desítka nejprodávanějších her v Japonsku od 15. - 22. ledna už se to jenom hemží známými jmény. Na 11. fleku je New Super Mario Bros, na 19. místě Brain Training a na 20. pak Shining Force EXA. Xbox 360 akce Gears of War se, po zjevení na samém vrcholu v předchozím týdnu, ani nedostala do žebříčku 30 nejprodávanějších her, což je mezitýdenní pád jako hrom. V první dvacítce však GoW nahradil jiný Xbox 360 titul - The IdolM@ster od Namco Bandai.

Co se hardwaru týče, tak se mezi 15. – 22. lednem prodalo přes 194 tisíc kusů handheldu DS, konzole Wii pak přes 83 tisíc kusů, handheldu PSP skoro 36 tisíc kusů, konzole PS2 necelých 21 tisíc kusů, konzole PlayStation 3 pak 19.996 tisíc kusů, Xboxu 360 se prodalo 7 365 kusů, Gamecube 347 kusů a handheldu GBA 2 2343 kusů. Jak je tedy vidět, tak v Japonsku stále kraluje handheld Nintendo DS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama