electronic-arts-zavira-studio-ea-japan
Novinka Electronic Arts zavírá studio EA Japan

Electronic Arts zavírá studio EA Japan

sleepless.

sleepless.

8. 2. 2007 12:31
Reklama

Necelé tři roky po jeho založení se společnost Electronic Arts rozhodla zavřít své vývojářské studio EA Japan…v Japonsku. 1up to prozradil jeden z, nyní už bývalých, zaměstnanců, který si zcela pochopitelně přál zůstat v anonymitě. Jediným titulem, který studio EA Japan během své skoro tříleté existence vyprodukovalo byla DS strategie Theme Park DS, která právě teď vychází v Japonsku a brzy se snad objeví i na trzích v Evropě a severní Americe. Vývoj Theme Park DS však prý trval jenom půl roku, tak co zatraceně zaměstnanci EA Japan dělali ve zbylých více než dvou letech?

Podle výše zmíněného zaměstnance pracovali na blíže neupřesněných titulech pro konzole PS3 a Xbox 360, což jim však tak nějak nešlo od ruky. Právě v době, kdy pracovali na next-gen hrách se prý zaměstnanci EA Japan báli toho, že mateřská společnost japonskou divizi zavře. Jakmile však přešli na vývoj her pro DS, tak se všechno zlomilo a situace se rázem zlepšila. Proto je prý aktuální zrušení studia tak trochu překvapivé. O práci přišlo se zrušením EA Japan zhruba 20 zaměstnanců, kterým se vedení snaží být nápomocno s hledáním dalšího uplatnění.

Anonymní zdroj dále prozradil, že EA bude i nadále vyvíjet a vydávat hry určené primárně pro japonský trh. Jako první to bude například strategie Sim City DS, která sice obsahuje japonská města, známé hrady a další japonské pamětihodnosti, ale její vývoj probíhal ve studiu EA Redwood Shores za pomoci externího japonského studia. Jako jeden z podružných (nebo hlavních?) důvodů konce EA Japan jmenoval onen zdroj i fakt, že se EA snaží své vývojářské aktivity přesunout spíše do Číny a Singapuru, kde je potenciál dalšího růstu trhu daleko větší, než v Japonsku a náklady na provoz vývojářského studia daleko nižší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama