rekordni-hospodarske-vysledky-spol-nintendo
Novinka Rekordní hospodářské výsledky spol. Nintendo

Rekordní hospodářské výsledky spol. Nintendo

sleepless.

sleepless.

26. 4. 2007 15:33 1
Reklama

Společnost Nintendo dnes s velkou slávou zveřejnila oficiální výsledky svého hospodaření za fiskální rok, který pro ni skončil 31. března a byl rekordní. Platí to jak o tržbách, tak i čistém zisku. Abychom měli nudná čísla z krku, tak si hned na úvod řekneme, že tržby Nintenda dosáhly v uplynulém účetním roce 966.5 miliard jenů, což je 5.95 miliardy Euro. Oproti předchozímu roku to pro Nintendo znamená nárůst o 150%. Čistý zisk za uplynulý fiskální rok činí 174.3 miliard jenů, což je 1.1 miliarda Euro. Oproti předchozímu roku to je nárůst o 77.2 procent.

Za tyto rekordní hospodářské výsledky mohou neklesající prodeje handheldu DS Lite a konzole Wii. DS se od 1. dubna 2006 do 21. března 2007 prodalo celosvětové přes 23 milionů kusů, přičemž her pro DS se za stejnou dobu prodalo 123 milionů kusů. Co se konzole Wii týče, tak té se od launche v prosinci minulého roku prodalo 5.84 milionů kusů a her pro Wii 29 milionů kusů. To znamená, že každý majitel Wii vlastní v průměru 5 her, což rozhodně není špatné. Určitě by teto poměr byl menší, kdyby byl konzolí dostatek.

Nejúspěšnějšími hrami od Nintenda se v uplynulém fiskálním roce staly New Super Mario Bros. (9.5 milionů prodaných kusů), Dr Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain? (8 milionů prodaných kusů), Nintendogs (6.95 milionů prodaných kusů) a Pokemon Diamond/Pearl (5. 21 milionů prodaných kusů). Připomínáme, že jsou to pouze údaje za poslední účetní rok. Celková prodejní čísla u her, které vyšly ještě před začátkem dubna 2006, jsou samozřejmě vyšší.

Do dalšího účetního roku,který skončí 31. března 2008, počítá Nintendo s tím, že prodá 14 milionů kusů konzole Wii, 22 milionů kusů handheldu DS Lite, 55 milionů her pro Wii a 130 milionů kusů her pro DS.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama