final-fantasy-iv-remake-v-duchu-puvodni-hry
Novinka Final Fantasy IV remake v duchu původní hry

Final Fantasy IV remake v duchu původní hry

sleepless.

sleepless.

14. 5. 2007 12:15
Reklama

O chystaném DS remaku RPG Final Fantasy IV už jsme vás informovali minulý týden a dnes můžeme původní informaci doplnit o nová fakta, jež vyšla najevo během Square Enix party 2007. FFIV DS bude remake ve stejném duchu, jako byl FFIII DS. Hra tedy nabídne zbrusu nové 3D zpracování, což znamená převedení původních lokací, postav, nepřátel a všech předmětů do 3D grafiky. Chybět prý nebudou ani dramatické animačky, pro zdůraznění důležitých příběhových okamžiků.

Producentem hry je opět Tomoya Asano, na jeho práci dohlíží hlavní producent Takashi Tokita, za soubojový systém je odpovědný Hiroyuki, scénář má na svědomí Yoshinori Kaneda a samotný vývoj hry má na starosti vývojářský tým Matrix Software, jehož členové vyprodukovali i FFIII DS.

Producenti hry (Tomoya Asano a Takashi Tokita) během Square Enix Party 2007 potvrdili, že chtějí v DS remaku FF IV zlepšit hlavně vyprávění příběhu, kterému chtějí dodat trošku větší hloubku, což ostatně platí i o postavách. Rozhodně by však nemělo dojít k tomu, že se DS verze FF IV nebude podobat originálu z roku 1991, čímž je myšlen hlavně duch a atmosféra původní hry.

Na vývoj FF IV DS se totiž podílí lidé, kteří před 16 lety makali na původní hře pro SNES. Stejné to však bylo i v případě Final Fantasy III pro DS a možná právě díky tomu tento titul vypadá moderně, ale hraje se stejně jako původní verze. Zdali je to špatně, nebo naopak dobře, to už záleží na individuálním vkusu každého hráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama