filmovou-soutez-ma-i-nintendo
Novinka Filmovou soutěž má i Nintendo

Filmovou soutěž má i Nintendo

sleepless.

sleepless.

16. 5. 2007 08:58
Reklama

Docela nedávno vyzvala společnost Midway všechny kreativní fanoušky Johna Woo k tomu, aby natočili krátký film v jeho stylu. Ještě předtím, v polovině dubna, přitom společnost Microsoft ohlásila soutěž Xbox Live Originals, která všechny amatérské filmaře vyzývá, aby natočili pilot TV seriálu s tím, že v případě výhry pak bude celý seriál vydán na Xbox Live Video Marketplace.

No a nyní se jako třetí ozvala se svojí filmovou soutěží i severoamerická pobočka společnosti Nintendo, která pořádá soutěž nazvanou Nintendo Short Cuts Showcase. Jde v ní přitom o natočení krátkého videospotu s Nintendo tématikou. Pravidla jsou docela benevolentní a výběr žánru videospotu je čistě na soutěžících. Hlavní je, aby to bylo krátké a mělo to co dočinění se společností Nintendo, respektive některým z jejich produktů.

Pravidla a podmínky účasti jsou k dispozici na oficiální stránce soutěže. Její uzávěrka je 6. června, kdy si všechny výtvory vezme do parády tříčlenná porota složená ze zástupců Nintendo of America, tisku a společnosti Tribeca. Tato porota vybere 10 nejlepších videospotů, jejichž autoři pak budou odměněni cenami. Tak se to obvykle dělá.

Auto vítězného výtvoru se může těšit na veřejné promítání svého video spotu v Rockefeller Centru v New Yorku, zaplacený výlet do NY (pouze z území USA, kam se asi musí dopravit sám, pokud bude třeba z Evropy), 10 000 dolarů, konzol Wii s několika hrami, handheld Nintendo DS s hrami a setkání s Craigem Hatkoffem, spoluzakladatelem filmového festivalu Tribeca.

Autoři druhého a třetího nejlepšího výtvoru se dočkají jeho promítání v Rockefeller Centru v New Yorku, konzole Wii a her pro ni. No a zbylých sedm finalistů pak obdrží handheld Nintendo DS a hru. Jak už je výše řečeno, pravidla celé soutěže jsou k dispozici na této stránce, takže pokud usínáte a probouzíte se s myšlenkami na Nintendo, nenechte si účast ujít. Nikde v pravidlech jsme totiž nenašli, že by se soutěže mohli zúčastnit jenom občasné USA.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama