odhaleni-wii-software-wii-ekvivalent-psn-a-xbla
Novinka Odhalení Wii Software – Wii ekvivalent PSN a XBLA

Odhalení Wii Software – Wii ekvivalent PSN a XBLA

sleepless.

sleepless.

27. 6. 2007 14:59
Reklama

Update -  Společnost Nintendo naplnila očekávání a sama oficiálně představila níže popsanou službu WiiWare, která se však v Evropě bude jmenovat trošku jinak – Wii Software. Jinak platí to, co je uvedeno dole. První originální hry se na Wii Software začnou objevovat už počátkem roku a hlavní snahou Nintenda je, podporovat vývojáře s velkými nápady, ne s velkými rozpočty. Neznamená to však, že se na Wii Software nebudou objevovat i hry od velkých vývojářských/vydavatelských firem. Mělo by jít o vzájemně se doplňující mix zajímavých titulů, které budou snad dostupné i za zajímavé ceny.

Řeči o originálních hrách menšího kalibru, které se budou prodávat přes Wii Shop kanál, stejně jako XLBA a PSN hry na PS3 a Xboxu 360, běhají po světě už nějaký ten měsíc. Letos v únoru je sice trošku utlumil kritický komentář Iana Bogosta na Water Cooler Games, který si stěžoval na to, že Nintendo utnulo program na podporu nezávislých vývojářů, ale poněvadž další kritické reakce nenásledovaly, tak celá kauza utichla.

Teď už však víme proč utichla. Společnost Nintendo totiž své aktivity týkající se podpory nezávislých vývojářů neutnula. Naopak je podporuje, o čemž svědčí fakt, že už příští rok hodlá japonský videoherní gigant spustit novou službu WiiWare.

WiiWare bude ekvivalent PSN a Xbox Live Arcade her z PS3 a Xboxu 360. V rámci této služby budou vycházet menší tituly od velkých společností typu Sega a Ubisoft, ale i od nezávislých vývojáři, kteří mají skvělé nápady, ale nemají prostředky je zrealizovat do podoby monster projektů. Nintendo jim tedy nabídne možnost předvést se prostřednictvím menších her v rámci WiiWare.

Majitelé Wii budou hry na WiiWare nakupovat za Wii body stejně jako nyní nakupují klasické hry na Virtual Console. Podle informace z blogu Level Up bude společnost Nintendo určovat sama cenu každé hry a dále se bude starat o kontrolu technické kvality i kompatibility, čili aby hra nebyla zabugovaná a chodila bez jakýchkoli problémů.

Do obsahu her Nintendo vývojářům a vydavatelům kecat nebude a stejně tak nebude zajišťovat hodnocení her u BBFC, PEGI a ESRB. To si budou vydavatelé muset zajistit sami. Na WiiWare se prý dočkáme her určeny pro všechny věkové kategorie, když jedinou výjimkou jsou hry označené v USA známkou AO, což znamená Adults Only. Takové hry, mezi než patří aktuálně třeba Manhunt 2, na WiiWare nikdo nikdy neuvidí.

K oficiálnímu představení služby WiiWare by mělo dojít ještě dnes. Víceméně to nejdůležitější už jsme vám o chystané službě prozradili díky informacím od N'Gaie Croala z Level Up.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama