iwata-veri-ze-prodeje-wii-prekonaji-prodeje-ps2
Novinka Iwata věří, že prodeje Wii překonají prodeje PS2

Iwata věří, že prodeje Wii překonají prodeje PS2

sleepless.

sleepless.

16. 7. 2007 12:38 51
Reklama

Prezident Nintenda Satoru Iwata pro Reuters naznačil, že pokud se Nintendo bude držet své současné strategie rozšiřování trhu, tak celkové prodeje konzole Wii možná překonají rekordní prodeje konzole PlayStation 2, které se doposud na celém světě prodalo přes 120 milionů kusů.

„100 milionů prodaných kusů konzole PS2 je určitě mimořádné číslo, kterého jsme zatím v rámci našeho byznysu s domácími konzole nedosáhli. Pokud se nám však podaří uspět v naší snaze o rozšiřování herní populace, tak to (tedy celkové prodeje PS2) můžeme překonat“, prohlásil Iwata pro Reuters.

Do března 2008 hodlá společnost Nintendo dosáhnout hranice 14 milionů prodaných kusů konzole Wii, když k březnu 2007 se prodalo 5.8 milionů kusů Wii. Podle Iwaty přitom aktivity Nintenda nemůže nijak ohrozit nedávné snížení ceny PS3 v US (které se nakonec stejně ukázalo být jenom dočasné) ani plánované uvedení nové verze handheldu Sony PSP.

„Neřekl bych, že se skupiny zákazníků na něž svými produkty míří Sony a skupiny uživatelů, na něž svoji produkci směřuje Nintendo, nekryjí. Ono překrytí je však opravdu malé“, dodal Iwata a pak zdůraznil, že konzole Wii už Nintendu vydělává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama