pokemoni-ovladli-herni-trh-na-britskych-ostrovech
Novinka Pokémoni ovládli herní trh na britských ostrovech

Pokémoni ovládli herní trh na britských ostrovech

sleepless.

sleepless.

31. 7. 2007 12:28
Reklama

Pokémoní tituly Pokémon Diamond a Pokémon Pearl vtrhly na britské ostrovy doslova jako vítr a sesadily z prvního místa Harry Pottera. Navíc jim k tomu stačily pouhé dva dny, což krásně koresponduje s informací o tom, že se těchto dvou her prodalo ve světě přes 10 milionů kusů. Na první místo žebříčku prodejnosti her v UK za týden, co skončil 28. července, se vyšplhal Pokémon Diamond, když jeho bratrský titul Pokémon Pearl uvázl na místě třetím. Harry Potter a Fénixův řád zůstal viset na místě čtvrtém. Jedinou hrou, která nápor Pokémon titulů jakž takž ustála je videoherní adaptace filmu Transformers, která se vklínila na místo druhé.

Až na vpád Pokémonů se však žebříček od předešlého týdne nijak zásadně nezměnil. Znamená to, že má Nintendo v první desítce celkem 6 vlastních titulů (Big Brain Academy: Wii Degree, More Brain Training, Wii Play, Brain Training, Pokémon Diamond, Pokémon Pearl) a bezpečně tak britskému trhu s hrami v současnosti vládne.

Pochvalu za dobrý výkon si však určitě zaslouží i PS3 tituly MotorStorm a Resistance, které se po návratu do žebříčku posunuly v pohodě o pár příček výše. U Resistance: Fall of Men to bylo z místa 24. na pozici č. 19 a u MotorStorm zase z místa 35. na flek č. 24. Sestup naopak potkal druhou Forzu, která pomalu sklouzla do druhé desítky na 21. příčku.

Propad postihl i Laru Croft v Tomb Raider: Anniversary, která na 17. příčce zakopla a upadla na 34. místo Do první třicítky se navíc dostaly dva nové tituly – Hamsterz od Ubisoftu a Zoo Tycoon DS pro handheld od Nintenda. Přinejmenším druhá jmenovaná hra bude určitě stoupat vzhůru až trošku pomine Pokémoní mánie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama