nintendo-handheld-s-pohyb-snimajicim-senzorem
Novinka Nintendo handheld s pohyb snímajícím senzorem?

Nintendo handheld s pohyb snímajícím senzorem?

sleepless.

sleepless.

7. 8. 2007 08:46 3
Reklama

Nintendo handheld s pohyb snímajícím senzorem?
i Zdroj: Hrej.cz
Nintendo handheld s pohyb snímajícím senzorem?
i Zdroj: Hrej.cz
Společnost Nintendo má u US patentové komise zaregistrováno velké množství patentů. Některé z nich jsou reálné, některé z nich ani trošku a u spousty z nich se ani nedá poznat, co vlastně představují. U následujícího patentu je však smysl a účel naprosto zřejmý. Jak si můžete pohlédnout na obrázcích okolo, tak se jedná po patent handheldu vybaveného standardně senzorem pro snímání pohybu ala SIXAXIS a wiimote/nunchuk.

Hry pro takový handheld by pak mohly od hráče namísto mačkání směrového d-padu vyžadovat naklánění do příslušných směrů. Jak je v patentu pospáno, tak by byl v handheldu zabudovaný senzor schopen rozpoznat nejenom směr a hloubku pohybu, ale i jeho rychlost (a zrychlení) a intenzitu. Prostě a jasně, senzor by fungoval stejně jako u ovladačů pro Wii a PS3. Patent byl podán už letos 30. března, ale podle informace z blogu technabob.com byl tento týden doplněn o informace či obrázky – těžko říci.

Jak už je uvedeno výše, tak na rozdíl od řady jiných patentů, si realizaci zrovna tohoto dokážeme dost dobře představit a co víc, asi bychom něco podobného uvítali. Ostatně s využitím pohyb snímajícího senzoru máme nejenom my, ale i řada dalších hráčů nějaké ty zkušenosti. Stačí vzpomenout na GBA titul Wario Ware Twisted z roku 2005, k němuž byl takový senzor v podobě kartridže přibalován, poněvadž jej hra využívala k ovládání některých jednoduchých Wario Ware mikroher.

No a pak je tu třeba ještě PSP titul Mercury, k němuž měla být původně také přibalována periférie s pohyb snímajícím senzorem. Nakonec k tomu nedošlo a tvůrci z Awesome Studios (nyní součást spol. Ignition) se stoprocentní realizace své ideje dočkali až u titulu Mercury Meltdown Revolution, k jehož ovládání je využíván senzor zabudovaný uvnitř wiimote ovladače.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama