gc07-zelda-poprve-pro-nintendo-ds
Novinka GC07: Zelda poprvé pro Nintendo DS!

GC07: Zelda poprvé pro Nintendo DS!

Jan Horčík

Jan Horčík

22. 8. 2007 10:21
Reklama

Link, hlavní hrdina série Zelda, si svou premiéru na handheldu Nintendo DS odbude již 19. října 2007. Tedy alespoň v Evropě. Série zelda se po celém světě prodalo přes 52 milionu kusů a nové dobrodružství pro Nintendo DS nejspíš přinese pěkných pár dalších kousků.

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass pro NDS je přímým pokračováním The Legend Of Zelda: Wind Waker z herní konzole GameCube. Kromě Linka se ve hře setkáme tké s princeznou Zeldou a posádkou pirátů, se kterou se vydává na nebezpečnou plavbu za objevováním nových koutů světa. Jenže během cesty je Zelda alias Tetra unesena a Linkovi nezbývá než ji najít. V tom mu bude pomáhat i tajemná společnice Ciela.

Celá hra se samozřejmě bude ovládat stylusem. Pohyb Linka i jeho lodě ovládáte jednoduše tak, že stylusem ťuknete na místo kam má jít nebo jet. Stejným způsobem střílíte na nepřátele. Souboje s mečem už budou vyžadovat o něco málo složitější práci se stylusem, například kreslení jednoduchých linek. Když kolem Linka nakreslíte kruh, spustíte speciální rotační útok. Ale jsou tu i další zbraně. Například bumerang se hází tak, že mu nejprve nakreslíte dráhu.

Poprvé v historii série Zelda dostanou hráči možnost zapisovat si poznámky do herní mapy a vyznačovat si důležitá místa. Kromě obou obrazovek NDS využije ale Phantom Hourglass také mikrofon a - famfáry, prosím - wi-fi pro multiplayer. A to jak skrze wi-fi mezi jednotlivými handheldy, tak i přes online službu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama