race-driver-grid-take-pro-ds
Novinka Race Driver: Grid také pro DS

Race Driver: Grid také pro DS

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

12. 2. 2008 15:35
Reklama

Codemasters už nějaký ten rok slaví úspěch ze své závodní značky Colin McRae Rally, ale koncem minulého roku nám předvedli, že se nebojí zabřednout i do jiných sfér rychlých kol. Přijetí prvních informací o Race Driver: GRID bylo vcelku kladné, dozvěděli jsme se něco o závodních prostředích na třech kontinentech, náhledu do vozového parku a příslibu kvalitního grafického zpracování, vycházejícího z inovovaného enginu posledního Colin McRae: DiRT. To vše ale platí pro verze PC, PlayStation 3 a Xbox 360, nově k nim však přibyla DS edice hry, jež se bude pochopitelně trochu lišit.

Vývojáři totiž slibují, že nepůjde jen o jakýsi „port“, i když v tomto případě by to ani dost dobře nešlo. Race Driver GRID pro DS bude původní hrou vznikající jen na danou platformu. V první řadě se můžete těšit na vylepšený systém tvorby vlastní trati, znám už z předešlého Race Driver: Create and Race. Systém nabídne až 60 různých segmentů trati, které budete moci poslepovat k sobě a vytvořit tím unikátní dráhu pro každý závod. Ve hře bude k dispozici i online multiplayer, skrze který zjistíte, zda je vámi vytvořená trať skutečně tak pekelně obtížná, jak jste dopředu zamýšleli. Lidé z FireBrand Games, kteří se starají o vývoj DS verze pak pochopitelně slibují ještě skvělou grafiku a propracovanou AI soupeřů.

Hra by měla vyjít současně se svými velkými bratry, a sice letos v létě. Vývojáři rovněž uvolnili první sadu screenshotů, kde musíme dát zapravdu alespoň co se slibované grafiky týče. Na poměry DS vypadá opravdu velmi dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama