trojice-dragon-quest-remaku-miri-do-evropy
Novinka Trojice Dragon Quest remaků míří do Evropy

Trojice Dragon Quest remaků míří do Evropy

sleepless.

sleepless.

22. 5. 2008 09:40
Reklama

Square Unix si libuje v remacích svých starodávných titulů, zejména pro handheldové platformy. Jen co jsme přestáli vlnu DS a GBA předělávek Final Fantasy her, tak už abychom se připravili na nové verze hned tří dílů v konkurenční JRPG sérii Dragon Quest. Pod vlajkou Zenithia trilogie se totiž v průběhu následujících měsíců dostanou do Evropy přepracované verze her Dragon Quest IV, Dragon Quest V a Dragon Quest VI, které budou pro fanoušky JRPG žánru plnit roli milostné předehry před nevyhnutelným vydáním zbrusu nového dílu Dragon Quest IX.

Dragon Quest IV vyšel původně na NESu a do Evropy se nikdy nedostal. Majitelé DSKa se jej dočkají pod názvem Dragon Quest: The Chapters of the Chosen a kromě kompletně nové grafiky je čeká stejná hratelnost, kterou lidé zvenčí popisují jako JRPG klišé, v čemž mají pravdu. Jenže právě přísné dodržování všech klasických pravidel JRPG žánru k Dragon Quest hrám spoustu lidí neodvratitelně poutá. Příběhová linka DQIV se táhne přes pět zdánlivě nesouvisejících, ale ve výsledku propojených kapitol, které jsou zasazeny do prostředí poměrně rozlehlého 3D světa zpracovaného nově v 3D grafice. Jedinou obsahovou novinkou je podpora Wi-Fi multiplayeru, umožňující do hry přizvat postavičku jiného hráče, ať to bude kamarád, nebo jen človíček s DSkem sedící vedle vás na lavičce v parku. Dragon Quest: The Chapters of the Chosen vyjde v Evropě v průběhu září letošního roku.

Další dva oznámené DQ remaky, čili Dragon Quest: The Hand of the Heavenly Bride (DQ V) a Dragon Quest: Realms of Reverie (DQVI) zatím termín vydání přidělen nemají a s ohledem na vydavatelskou liknavost Square Enix v Evropě je pravděpodobné, že se jich dočkáme až příští rok. Opět u těchto dvou her platí, že v Evropě vyjdou vůbec poprvé a budou obsahově totožné s původními verzemi, samozřejmě až na přepracovanou audiovizuální stránku a přidanou podporu Wi-Fi multiplayeru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama