activision-vystipala-vedeni-infinity-ward
Novinka Activision vyštípala vedení Infinity Ward

Activision vyštípala vedení Infinity Ward

sleepless.

sleepless.

3. 3. 2010 00:45 21
Reklama

Před několika týdny se CEO Activision Bobby Kottick prezentoval na vývojářské konferenci DICE jako v podstatě hodný strýček, který musí v médiích vypadat zlověstně a drsně, aby si v byznysu udržel reputaci. Hovořil o tom, jak je třeba nechat kreativní lidi v interních studiích dělat svou práci. A pak bác.

Již od včerejší hluboké noci se začaly trousit zvěstí, že se něco děj v Infinity Ward. Do studia prý přijela jakási ochranka, aniž by hodlala prozradit, proč tam je. To ráno byli šéfové Infinity Ward Jason West a Vince Zampella na schůzce s vedením Activision, načež je už poté nikdo v IW neviděl. Po několika náznacích na Facebooku a Linkedin bylo potvrzeno, že oba dva z IW odešli, respektive spíše byli odejiti. Zároveň s tím vyšlo najevo, že Activision uvedla v čtvrtletní zprávě pro americký úřad (info o tom strana 131), že vyšetřuje vysoce postavené zaměstnance IW za porušení kontraktu (pracovní smlouvy) a hrubé porušení kázně. Ti zaměstnanci byli/jsou Jason West a Vince Zampella, teď už to víme.

Leigh Alexander na Gamasutře spekuluje/cituje nepotvrzené zdroje, že vztah Activison vs Infinity Ward byl kvůli dvěma jmenovaným pánům už dlouho značně napjatý a údajně to začalo tím, že zabránili Activision v kontrole vývojových milestonů Modern Warfare 2. Každopádně prý vyhazov obou dvou byl plánovaný a Activision jen hledala prostředky, jak se k této situaci dopracovat. Navzdory obrovskému úspěchu MW2 prý z Activision přišel nepochopitelný požadavek na snížení stavů v Infinity Ward. Je třeba připomenout, že se jedná o relativně malé studio s cca 75 zaměstnanci. Tato žádost byla vedením IW údajně odmítnuta, což mohlo Activision sloužit jako záminka. Tou další mají údajně být jednání, která Jason West a Vince Zampella vedli úpdajně s neznámým vydavatelem (ne však EA).

Značný zmatek, který v celé situaci panoval a vlastně ještě pořád panuje, vyděsil vývojáře po celém světě. Obzvláště na Twitteru celou situaci komentovali značně nevěřícně lidé z BioWare, IO Interactive, EA DICE a dalších studií. Tim Schafer, šéf Double Fine, jehož tým si s Activison užil dost srandy kvůli Brutal Legend třeba na Twitter napsal: „Naštvat se kvůli podobné věci na Activision je stejné jako se zlobit na opici, že po lidech metá vlastní výkaly. Tak prostě tahle šelma jedná.“

Dnes odpoledne se Bobby Kotick sám osobně rozjel za zaměstnanci IW, aby celou situaci uklidnil. Krátce poté pak CEO Actvision Mike Griffith oficiálně potvrdil nejenom odchod Jason Westa a Vince Zampelly, ale zároveň ujistil, že studio Infinity Ward představuje budoucnost CoD značky.

No a zanedlouho poté se na světlo boží dostala oficiální zpráva, kterou zpracováváme v samotné novince. Faktem ovšem zůstává, že celý tento bordel, jiný výraz pro to neexistuje, zůstává nevysvětlen a nikdy asi osvětlen nebude. Jason West ani Vince Zampella mluvit nebudou, respektive zatím nemohou a nezbývá než se spoléhat na zprávy od insiderů. A jestli to celé bude mít vliv na budoucnost značky Call of Duty? Určitě ano, sami jsme zvědavi jaký. Inifinity Ward prozatím povedou Steve Pearce a Steve Ackrich s tím, že studio bude dále pracovat podle programu, čili pracovat na stahovatelném obsahu pro MW2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama