pachter-novemu-3ds-prilis-neveri
Novinka Pachter novému 3DS příliš nevěří

Pachter novému 3DS příliš nevěří

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 3. 2010 13:41 6
Reklama

S oznámením nového handheldu od Nintenda se rozpoutaly diskuse na trojrozměrné téma. Jak to bude fungovat? Co přesně to bude znamenat pro hry? Má Nintendo šanci uspět? Otázek je nespočet, nicméně jeden mazaný mozek herního průmyslu už stačil zčásti odpovědět. Jedná se o analytika Michaela Pachtera, který se vyjadřuje vždycky a ke všemu, proto není výjimkou, když se mu některý z jeho četných odhadů povede.

Co se týče 3DS, Pachter není příliš optimistický: „Nerozumím technologii stojící za 3D displejem, který [pro sledování] nevyžaduje brýle. Pokud je to tak snadné, proč třeba Samsung vyrábí 3D HD televize, které brýle potřebují? Hádám tedy, že Nintendo buďto přišlo na něco, co je zároveň cool a zároveň pokročilé, anebo jde prostě jen o nějaký trik.“ Zajímavěji se však jeví jeho názor na případný úspěch Nintenda, ať už půjde o 3D v jakémkoliv ohledu: „Pro mě je jistota Nintenda velmi pozoruhodná. Pokud by bylo snadné začlenit 3D technologii do mobilních zařízení, Apple by se o to pokusil. Pokud ale [Nintendo] přeci jen objevilo novou technologii, myslím si, že Apple se jí bude snažit napodobit.“

A to je ostatně největší kámen úrazu pro snadno napodobitelné technologie obecně. Jak Pachter dále uvádí, pokud nepřijde 3DS ještě s něčím, co třeba posune hraní zase o kousek dál (jako se to povedlo původnímu DS), fanoušci prý budou nový handheld vnímat jen jako alternativnu, nikoliv náhradu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama