prvni-informace-o-nintendu-3ds
Novinka První informace o Nintendu 3DS

První informace o Nintendu 3DS

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 6. 2010 17:11
Reklama

Když se chcete pokochat filmem se stereoskopickým obrazem, musíte mít zpravidla na očích nepohodlné brýle. Polarizační vrstva se stará o to, aby váš mozek vnímal plochý obraz plasticky a vy si tak můžete užít to, co ještě před rokem bylo možné je v kinech IMAX. Nintendo ale řeklo NE! Konec všem brýlím! Během hraní na novém handheldu Nintendo 3DS je potřebovat nebudete!

Víme to, protože na konferenci zmiňované firmy došlo na první odhalení nové konzolky. Na první pohled vypadá stejně, jako její předchůdci, první velkou změnou je ale horní displej, který je nyní širokoúhlý, s úhlopříčkou 3,5“ a bez dotykového ovládání. To by prý v kombinaci s 3D obrazem příliš nefungovalo. Pokud vás zajímalo, jak bude trojrozměrné hraní probíhat bez použití brýlí, Satoru Iwata to oznámil hned zkraje své prezentace. Nintendo 3DS bude disponovat posuvným ovladačem, kterým budete moci nastavit vzdálenost, ve které se bude obraz jevit jako plastický, takže doufáme, že to bude fungovat. Co se týče další výbavy, 3DS bude mít hned dvě kamery, kterými budete schopni fotit fotky tak, abyste se na ně pak mohli dívat ve trojrozměrném zobrazení.

Protože každou konzoli dělají hry, oznámil Satoru Iwata také první tituly, například Nintendogs 3D a podobnou hru s kočičkami. Nejvíce ale zaujal Kid Icarus, který by měl být s trojrozměrným obrazem rozšířen o zcela nový zážitek, samozřejmě především v průběhu letu krajinou. A co čekat od dalších velkých firem? Co třeba Assassin’s Creed? Metal Gear Solid? Madden NFL 11? Stačí vám to?! WOW!

Na základě toho, co pak budete na svém 3DS hrát, bude se snažit handheld komunikovat se stejnými zařízeními v okolí, případně se sám připojí na dostupnou wi-fi síť a rychle aktualizuje statistiky vašich her. Tohle už ale není v tuto chvíli podstatné. Ptáme se jen – kdy 3DS konečně vyjde?!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama