final-fantasy-iii-vyjde-na-konzoli-ouya
Novinka Final Fantasy III vyjde na konzoli Ouya

Final Fantasy III vyjde na konzoli Ouya

Erik Omar

Erik Omar

31. 7. 2012 11:30
Reklama

Japonská společnost Square Enix oficiálně potvrdila, že jedním z launchových titulů kontroverzní konzole Ouya bude i Final Fantasy III. Vyjde v březnu roku 2013. Tím však Square Enix nekončí, konzoli poháněnou operačním systémem Android hodlá podporovat i dalšími tituly.

Konzole Ouya nedávno způsobila poprask na síti Kickstarter, kde od hráčů za prvních pár hodin vybrala rekordní sumu (osm dnů před koncem má skoro 6 miliónů dolarů). Následně se horlivě diskutovalo o důvěryhodnosti celého projektu a nejeden "backer", jak se mecenášům z lidu na Kickstarteru říká, začal o své investici pochybovat (základní konzole vyjde na 99 dolarů). Nyní se však zdá, že by Ouya přece jen nemusela být tunelem nějakého italoamerického mafiána, ale seriózním projektem.

Vedle Square Enix se totiž k Ouya přihlásily i další zajímaví hráči na poli videoherního průmyslu. Podporu například přislíbilo studio Robotoki vedené Robertem Bowlingem. Bývalá hlavní tvář CoD pro Ouya chystá prequel ještě nevydané postapokalyptické akce Human Element.

Za zmínku pak stojí i zainteresování OnLive, které chce skrze Ouya nabízet svou službu na streamování her.

Konzole Ouya i Final Fantasy III budou k dispozici na začátku příštího roku. Více informací o samotné konzoli najdete na Kickstarteru, kde je stále možné projekt finančně podpořit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama