ea-zensky-fotbal-neni-v-planu
Novinka EA: Ženský fotbal není v plánu

EA: Ženský fotbal není v plánu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 8. 2012 13:43
Reklama

Electronic Arts zatím neplánují, že by do své série FIFA přidali ženy-fotbalistky. Zatímco na olympijských hrách už mají reprezentantky něžného pohlaví svou účast jistou šestnáct let, do her virtuálních je zatím překvapivě nikoho nenapadlo zařadit.

Šéfproducent Fify David Rutter k problému říká: "Neustále přijímáme tisícovky podnětů, připomínek a nápadů, jak naši sérii obohatit, ale vždycky a všechno musíme porovnávat s náklady na výrobu, našimi zdroji a prioritami. A z těchto důvodů ženský fotbal zatím v sérii neuvidíte..."

Na internetu se na podporu fotbalových žen objevila alespoň petice. Ta hlásá, že vyloučení dam z herního fotbalu nedává smysl, neboť čtyřicet procent všech amerických hráčů kopané jsou právě dívky.  Pod textem je však zatím jen 2800 podpisů, čili vztáhnuto na herní ekonomiku, taková "podpora" by nestačila ani na prašivé déelcéčko.

Možná, že se po mediálním tlaku počet podporovatelů dívek ve virtuálních kopačkách zvýší, ale letos, 28. září, vyjde Fifa 13 ještě tutově bez bab.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama