ze-mizi-handheldovy-trh-nesmysl
Novinka Že mizí handheldový trh? Nesmysl!

Že mizí handheldový trh? Nesmysl!

Ondřej Švára

Ondřej Švára

22. 8. 2012 08:25
Reklama

Šéf Nintenda Satoru Iwata je přesvědčen, že hry na mobilních telefonech a tabletech neujídají z tržního koláče klasickým hrám na handheldech. Jsou to prý dvě zcela odlišné platformy. Ve svém vyjádření Iwata logicky brání především malé Nintendo 3DS, jehož se prodalo už sedm milionů kusů a dohání prvotní zpoždění za předchůdci DS a DSLite.

"Netvrdím, že neexistují lidé, kteří už si kvůli mobilním hrám nekoupí handheld. Na druhé straně my pořád máme svůj trh a pořád jsou lidé, kteří si handheldy kupují," říká Iwata v rozhovoru s Kotaku. Trumfem handheldů je podle něj schopnost přinést lidem zážitky, na které jsou tablety krátké. Zejména jde o lepší dotykové ovládání nebo fakt, že výkonnostně jsou na tom současné handheldy takřka stejně jako velké konzole.

Iwata soudí, že hry se dnes dělí na ty, které jenom zaženou nudu (mobilní) a ty, které hráče skutečně naplní něčím hodnotným (handheldovky). Každopádně  budoucnost hraní na handheldech se kvůli mobilním hrám změnila. Jedním z pozitivních výsledků je podle Iwaty například to, že majitelé handheldových platforem už proti sobě tak nebrojí, spíše se ocitají na jedné lodi, kde je více místa. Vždyť dnes už handheldy vyrábí jen Sony a právě Nintendo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama