zemrel-programator-mike-singleton
Novinka Zemřel programátor Mike Singleton

Zemřel programátor Mike Singleton

Maggot

Maggot

16. 10. 2012 09:44
Reklama

Svět opustila další z legend herního průmyslu. Mike Singleton, tvůrce titulů jako Lords of Midnight, Doomdark's Revenge, Throne of Fire, Dark Scepter a War In Middle-Earth, zemřel ve věku 61 let po rok trvajícím boji s rakovinou. Mike byl považován za otce domácího hraní a to zejména díky výše zmíněné tvorbě z osmdesátých let.

"Programoval bych raději Lords of Midnight na Spectrum nebo G-Surfers na PlayStation 2? Nenechte se vysmát. Nové technologie jsou ještě více vzrušující než ty staré ve své době. Naše představivost stále ještě dohání dnešní technologie a jejich možnosti. Nyní máme mnohem více kreativního prostoru. Do šesti let se dočkáme takových her, o kterých se jiným ani nesnilo." stojí v rozhovoru pro magazín Edge z roku 2009, čímž Mike jen podpořil míru svého zapálení a kvalit.

Poslední rok bohužel bolestivě trpěl díky rakovině čelistních sanic, které mu nakonec byly odebrány. Rodina i přesto tvrdí, že si Mike udržel veselého ducha. Rodině tedy přejeme hodně síly a Mikeovi čestné místo ve videoherní síny slávy.

Zemřel programátor Mike Singleton
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama