nintendo-zverejnilo-top-20-titulu-2012
Novinka Nintendo zveřejnilo TOP 20 titulů 2012

Nintendo zveřejnilo TOP 20 titulů 2012

Erik Omar

Erik Omar

25. 10. 2012 13:33
Reklama

Nintendo zveřejnilo žebříčky 20 nejprodávanějších konzolových her v Evropě, USA i Japonsku za prvních devět měsíců roku 2012.

Nás samozřejmě primárně zajímá Evropa - kontinent, na kterém se zrodil fotbal, což se odráží i v žebříčku. Ano, nejprodávanější hrou u nás je fotbalová simulace FIFA, která zabrala všechny medailové pozice - zlato bere FIFA 13 pro PS3, stříbro stejná hra ve verzi pro X360 a bronz dokonce FIFA 12 opět pro PS3. Nevděčnou bramborovou medaili na krk dostává střílečka Modern Warfare 2 (PS3). Páté místo pak patří Super Mario Land (3DS), z čehož má Nintendo určitě velkou radost. (Data z Evropy pochází ze 14 zemí, jejichž výčet najdete v kompletním žebříčku pod novinkou, ČR bohužel chybí.)

Kontrastem k Evropě je samozřejmě USA, kde také vede fotbal, ovšem ten americký. Madden NFL 13pro PS3 a X360 drží první i druhou příčku. Na třetí pak spokojeně vrní Borderlands 2 - pecka, která se v Evropě do TOP 20 vůbec neprobojovala. Nejvýše umístěnou hrou Nintenda je v USA Mario Kart 7 pro 3DS na deváté příčce. Obecně se Nintendu více dařilo v Evropě než v USA.

Naprosto odlišný od evropského i amerického žebříčku je ten japonský. V něm celkem logicky vedou tituly od Nintenda, respektive tituly pro konzole od této společnosti. Zlato i stříbro tak berou noví Pokémoni pro DS, bronz Super Mario Bros 2 (3DS) a čtvrtou příčku u nás naprosto neznámý Dragon Quest Monsters pro 3DS. Co se týče západních her, ty se v žebříčku vůbec nevyskytují. Jediná hra, která se k nim svým stylem alespoň trochu blíží je Resident Evil 6, jenž obsadil šesté místo.

Je opravdu zajímavé, jak obrovsky rozdíl je mezi západním (USA, EUR) a východním (JAP) trhem. Ostatně pokud do bádání a srovnáváni chcete zabřednout víc, máte kompletní žebříčky k dispozici jen několik centimetrů pod tímto textem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama