demoverze-skodi-prodejum-her
Novinka Demoverze škodí prodejům her

Demoverze škodí prodejům her

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 2. 2013 20:15 11
Reklama

Demoverze jsou dnes bohužel tabu. Zcela upřímně překvapené komentáře u demoverze, která skutečně vyšla, jsou dnes bohužel na místě. Na sjezdu herních vývojářů v Las Vegas – D.I.C.E. se na toto téma rozhovořil Jesse Schell - muž, který stojí v čele nápaditě pojmenovaného avšak u nás neznámého studia Schell Games.

Důvodem, proč se demoverze objevují natolik sporadicky je podle něj fakt, že vydání demoverze má potenciál srazit prodeje finální podoby hry až na polovinu. Čísla to jsou relativně odvážná, leč Schell je nekompromisní a svá tvrzení podtrhuje prodejními čísly těch Xbox her, které měly demoverzi a které ne.

To obecně může být dost zavádějící statistika (každý titul má odlišný potenciál), ale něco pravdy jistě bude na slovech, že hráči jsou natěšení si hru koupit, pokud budou napnutí jen shlédnutím trailerů a vyretušovaných záběrů ze hry. Když si ale onen titul budou moci předem ještě vyzkoušet, tak už kupní síla nemusí být zdaleka taková. A pokud se k tomu dodá ještě embargo na recenze do určitého data, je prodejní úspěch na světě!

Celý článek si můžete přečíst zde, ke shlédnutí zprostředkováváme i anglicky mluvené video. To je sice delší, ale za shlédnutí jistě stojí. A co vy, vyhlížíte demoverze nebo se spokojíte s videoukázkami ze hry? A nepráší se vám v poličce či ve Steamu na hry, které jste si zahráli tak akorát v mezích demoverze?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama