update-gearbox-celi-zalobe-kvuli-aliens
Novinka Update: Gearbox čelí žalobě kvůli Aliens

Update: Gearbox čelí žalobě kvůli Aliens

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

1. 5. 2013 23:00 6
Reklama

Aktualizace 2. května.:

Téměř ve všech případech nařizuje rozhodčí institut v Severním distriktu Kalifornie (Notrhthern district of Califronia) mimosoudní vyrovnání a právě tímto způsobem dopadlo i první rozhřešení níže nastíněného sporu. Obě strany mají 90 dní na to, aby se k výsledku vyjádřili, už nyní ale dává žalující strana najevo, že chce pokračovat soudní cestou. Společnosti Sega ani Gearbox se zatím k situaci nevyjádřily.

Původní zpráva:

Po vydání Aliens: Colonial Marines v únoru letošního roku se mezi hráči i novináři rozpoutala divoká diskuze na téma porovnávání výsledné kvality hry s tím, co vývojáři prezentují v produkční fázi na veletrzích a vlastních eventech. Zatímco ve většině případů finální hra svoji kvalitou úroveň preview kódů předčí, u Aliens to dopadlo přesně naopak. Vývojáři z Gearboxu ukázali hráčům na E3 a následně i PAX hru, která přinejmenším po grafické stránce nevypadala vůbec špatně, o to pak bylo procitnutí horší.

U nízkých známek a naštvaných hráčů však celá situace neskončila a po necelých třech měsících se u kalifornského soudu objevuje žaloba podaná právnickou institucí Edelson LLC, zastupující Damiona Perrina. Odkazuje se na občanský i obchodní zákoník a napadá zejména klamavou reklamu ze strany vývojářů Gearboxu i vydavatele Sega.

"Recenze mohly na veřejnost až v den vydání hry."

Jde pochopitelně o video, které jste už v nejrůznějších podobách a pitvách mohli sledovat v době vydání Aliens, žaloba ale ještě ke všemu upozorňuje na přísné embargo pro vydání recenzí. Ty směly být zveřejněny až 12. února, tedy v den zahájení prodeje hry, což zabránilo prvním kupujícím v tom, aby měli dostatek informací včas. Rozhodovat se mohli jen na základě vlastních preferencí a tom, co CEO Gearboxu Randy Pitchford označoval jako přímé záběry ze hry (actual gameplay).

Zatímco na vyjádření vývojářů teprve čekáme, právníci z Edelson LLC měli jasno od začátku: „Myslíme si, že videoherní odvětví se od jiných v přístupu k zákazníkům neliší, pokud tedy společnost jako Sega a Gearbox slibují zákazníkům něco a nakonec dodají něco úplně jiného, musí být za to odpovědní.“

Situaci sledujeme a zprávu budeme aktualizovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama