ea-exkluzivnim-tvurcem-star-wars-her
Novinka EA exkluzivním tvůrcem Star Wars her

EA exkluzivním tvůrcem Star Wars her

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

7. 5. 2013 00:34 6
Reklama

Klidnou noc v Evropě rozvířila před několika málo okamžiky zpráva, která musí zákonitě vyvolat velmi příjemné pocity u všech hráčů, kteří měli obavy o budoucnost her na motivy Hvězdných válek. Společnost Electronic Arts se totiž dohodla s firmou Disney na exkluzivních právech pro vývoj a vydávání her z tohoto univerza. Dokument, jehož některé detaily pronikly na veřejnost, dokonce konkrétně zmiňuje "core" záležitosti, což znamená, že bychom se snad neměli dočkat dalších Kinect Star Wars a Yoda Stories, minimálně ne se značkou EA na obalu. Daleko spíše můžeme vyhlížet nové díly třeba sérií Knights of the Old Republic nebo dost možná i Battlefront.

"Zažít bitvu o planetu Hoth
bychom si v grafice Battlefieldu
nechali líbit."

Hlavní porce práce se totiž má rozdělit mezi tři studia - BioWare (tvůrci série Mass Effect, KOTOR), Visceral (Dead Space) a DICE (Battlefield, Mirror's Edge). Už jenom to nám dává pocit bezpečí a spokojenosti - jakkoliv to zní jako z reklamy na vložky - že nás teď čekají skutečně velké věci. Všechny hry by totiž měly běžet na technologii Frostbite 3, která se chystá odbýt si svůj debut ve výborně vypadajícím Battlefieldu 4. Zažít třeba bitvu o planetu Hoth v takové grafice, to si necháme líbit. Bohužel to skoro automaticky znamená, že pozastavená hra Star Wars: 1313 si cestu do EA nenajde, neboť by to znamenalo téměř kompletně přepsat celý herní engine. Tedy pokud se skutečně nachází v nějakém pokročilém stádiu rozpracování. Jestliže z ní existuje jenom ona pěkná renderovaná videosekvence, tak jí může svitnout jiskřička naděje. Raději s tím však příliš nepočítejte.

Je dost dobře možné, že hlavním hybatelem celé této dohody byl Frank Gibeau, šéf divize EA Labels, který se okamžitě na EA blogu The Beat vyznal ze své lásky právě ke Star Wars. Svou roli v tom ale jistě sehrály i čistě ekonomické důvody (ať už vznikne cokoliv, bude se to prodávat, obzvlášť kolem data premiéry začátku nové filmové trilogie) a fakt, že EA disponuje tolika kvalitními studii, které si mohou dovolit věnovat čas vývoji mnoha titulů najednou. To ostatně potvrdila v tiskovém prohlášení Kathleen Kennedyová, vykonávající funkci prezidentky Lucasfilmu. "Šlo nám hlavně o to, abychom vybrali takového vydavatele, který by byl schopen po několik příštích let produkovat vysoce kvalitní tituly, ideálně již se zkušenostmi s vývojem Star Wars her. Electronic Arts tyto požadavky naplňují na sto procent."

Právě teď jistě lidem ve třech zmiňovaných studiích šrotují mozkové závity ve snaze vymyslet co nejzajímavější koncept a my bychom měli pár tipů. Co takhle oživit sérii Dark Forces? Takový tým Visceralu by se na čtvrtý díl vyloženě hodil. Nebo třeba nový Battlefront? DICE by se nechali inspirovat Battlefieldem a senzační hit by byl na světě! No a co teprve noví Knights of the Old Republic... Svoje tipy ale samozřejmě můžete přidávat i do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama