rayman-mozna-umi-lecit-dyslexii
Novinka Rayman možná umí léčit dyslexii

Rayman možná umí léčit dyslexii

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

29. 5. 2013 11:54
Reklama

Na velmi zajímavou studii upozorňuje server IGN. Ta se týká dětí s poruchou čtení, dyslexií. Studie tvrdí, že děti ve věku 7-13 trpící dyslexií let po osmdesátiminutových seancích strávených u (některých) miniher z Rayman Raving Rabbids měli znatelně menší obtíže se čtením. V některých případech pak byly výsledky srovnatelné s roční specializovanou terapií.

Honosné prohlášení se opírají o fakt, že hraní u dětí budí zvýšenou pozornost vůči podnětům a ti se pak dokáží lépe soustředit na jinak neposedná písmenka předloženého textu.

A je bez tajemství, že takováto studie se setkala se silnou vlnou kritiky (vytýkána je například velikost testovaného vzorku), ale tu nyní ponechme stranou a nasajme tu opojnou vůni faktu, že po dlouhé době opět někdo studuje hry aniž by měl v úmyslu je jakkoli zdiskreditovat. Cíl bez debat chvályhodný a zároveň probouzející zvědavost, jak to s tím vlivem na pozornost a schopnost mírnit následky dyslexie doopravdy je.

Výsledky tedy nelze brát dogmaticky, zatím se jen zřejmě jedná o začátek něčeho většího, a jak to je s hrami doopravdy, na to si zřejmě ještě budeme muset počkat, úvodní myšlenka a první testy jsou ale více než zajímavé, co říkáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama