e3-v-prvnich-cislech
Novinka E3 v prvních číslech

E3 v prvních číslech

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

14. 6. 2013 08:01
Reklama

Společnost ESA (The Entertainment Software Association) oznámila, že letošní E3 navštívilo na 48200 profesionálů z herního průmyslu - řeč je tedy jak o vystavovatelích samotných, tak i o novinářích z mnoha zemí, Česka nevyjímaje.

Tato masa lidí s sebou pochopitelně přivezla i nějaké finance a první odhady říkají, že tento herní svátek v Los Angeles Convention Center přinesl městu 40 milionů dolarů.

To je slušná částka a ač se nemusí zdát na poměry města andělů bůhvíjak vysoká, uvědomme si, že hrubou matematikou vzato je zde řeč o téměř tisícovce dolarů na hlavu (934). To však samozřejmě v žádném případě neznamená osobní útratu téměř dvaceti tisíc korun na novináře či vystavovatele.

48200 je nejvyšší číslo od roku 2007. Roli v tom sehrál jistě i fakt, že jsme na prahu nové generace hraní. Pro zajímavost - na serveru IGN můžete například vidět statistiky - některé z dřívějších ročníků byly sice podstatně silnější, je ale ovšem také nutno brát v potaz, že dříve byla E3 také otevřená veřejnosti.

ESA rovněž oznámila, že následující ročník - E3 2014 - se bude konat v obvyklých prostorách, a to 10. - 12. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama