retro-studios-se-nekdy-vrati-k-metroidu
Novinka Retro Studios se někdy vrátí k Metroidu

Retro Studios se někdy vrátí k Metroidu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 6. 2013 09:40
Reklama

Americký vývojářský tým Retro Studios minulý týden na E3 oznámil skákačku Donkey Kong Country: Tropical Freeze, čímž trochu zklamal fanoušky série Metroid Prime. Ti totiž doufali v pokračování této akční série. Další Metroid zatím není ve vývoji, někdy se ho ale určitě dočkáme. „Zbožňujeme Metroid a vždycky budeme. Je zásadní součástí našeho studia, celé naší kultury. Většina vývojářů Metroidu u nás ještě působí,“ řekl prezident Retro Studios Michael Kelbaugh serveru IGN.

„Když jsme skončili s vývojem Donkey Kong Country Returns, měli jsme pořád spoustu dobrých nápadů, které se nám líbili i s ohledem na možnosti Wii U. Proto jsme chtěli dále pokračovat s touto sérií. V Retro Studios ale Metroid máme rádi, takže jednoho dne uděláme další. Práci na Donkey Kongovi si ale taky užíváme,“ doplnil Kelbaugh a přiznal, že jeho tým nepřipravuje Metroid ani někde v pozadí s vývojářy vyčleněnými v interním týmu.

Tým Retro Studios je malý a najednou nezvládne připravovat více než jeden zásadní projekt. Vývojový cyklus těchto tvůrců obvykle trvá dva až tři roky, což naznačuje, že bychom se nového Metroidu mohli dočkat nejdříve v roce 2015. Pokud se jej tedy nechopí jiné studio.

„Mohli bychom ukázat i další hrdiny a posunout herní svět trochu dál. Vzpomínáte na Metroid Prime Hunters?“ naznačil Kensuke Tanabe, manažer Nintenda odpovědný za tituly týmu Retro, možné další směřování Metroidu. Jak by se tato oblíbená série měla vyvinout podle vás?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama