prinasime-zpoved-evropskych-vyvojaru
Novinka Přinášíme zpověď Evropských vývojářů

Přinášíme zpověď Evropských vývojářů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

16. 7. 2013 13:19
Reklama

Průzkum předcházející letošní ročník GDC odhalil, že většina evropských vývojářů preferuje či bude preferovat vývoj pro konzoli Playstation 4 oproti konkurenčnímu Xboxu One. Jedním dechem je však třeba dodat, že průzkum proběhl před změnou DRM politiky Microsoftu.

Osloveno bylo více jak tři stovky členů vývojářské komunity a vyjádřit se měli nad odhadem, kam bude směřovat vývoj a také, která země podle nich posune vývoj nějakým způsobem kupředu. Koukněte s námi nyní na zajímavá fakta:

  • 13% z oslovených v současné době vyvíjí pro PS4, pro Xbox One je to 9% a pro Wii U pak 5%
  • 23% pak má v plánu vytvořit svůj další titul pro PS4, pro Xbox je to 14% a pro Wii U 7%
  • 66% vývojářů v budoucnu plánuje vyvíjet pro mobilní platformy a 55% z oslovených by se zase se svým titulem rádo podívalo na PC
  • co se kvality týče, tak 59% respondentů věří, že nejlepší hry na starém kontinentě byly v Británii, tedy alespoň deset let nazpět, nyní je to pouhých 20%
  • nyní mají shodně 19% Finsko a Švédsko, dále za zmínku stojí 15% pro Německo
  • co se predikce budoucnosti týče, vývojáři nejvíce nadějí vkládají do Německa (22%), Velké Británie (19%), Finska (12%) a Švédska (11%)

Sluší se ještě dodat, že v průzkumu zastoupené národy byly Německo (31%), Anglie (21%), Holandsko (11%), Finsko a Francie pak shodně 6%.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama