designer-serie-nfl-uspesne-zaluje-ea
Novinka Designér série NFL úspěšně žaluje EA

Designér série NFL úspěšně žaluje EA

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 7. 2013 09:17
Reklama

Na zajímavé peníze i potenciál vydělat si další na úkor EA si v těchto dnech přišel chlapík jménem Robin Antonick. Ten stojí za původním designem sportovní série John Madden Football (jedná se o zastaralý název, dnes se používá Madden NFL).

Tahle série u nás sice není nikterak oblíbená, neboť naše představa fotbalu je přeci jen trochu jiná než ta viděná za oceánem, za velkou louží se však jedná o neuvěřitelně lukrativní značku. Jde například o sérii, jež ještě neuvěřitelné 4 roky po klinické smrti podporovala první Xbox.

Designér série NFL úspěšně žaluje EA
i Zdroj: Hrej.cz

Antonick pracoval v EA jako designér v samotných začátcích této série (rok 1988) a EA žaloval za to, že mu společnost nevyplatila peníze za to, jakým způsobem sérii ovlivnil. Hra v letech 1990 - 1996 ve verzích na konzole údajně využívala mechanismy jím navržené v nezměněné podobě.

A soud mu dal za pravdu, principy hry a její mechanismy se prakticky nezměnily (a pak, že se sportovní hry s věkem aktivně mění!) a Antonickovi přiřkl rovnou 11 milionů dolarů (v našich končinách těžko představitelných 215 milionů). Podnětem byla jeho smlouva z roku 1986, kde se v EA zavázali vyplatit mu 1.5% za díla odvozená od jeho práce.

A nejen to - soud daroval Antonickovi možnost žalovat EA i nadále - za díly v této sérii, jež vyšly po roce 1996. A to by byla vůbec legrace - Antonick by si tak totiž mohl přijít až na 60 milionů dolarů z celkových zhruba čtyř miliard, jež tato série v posledních letech vyprodukovala. Slušná pálka!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama