sega-kupuje-index-corp-i-s-atlusem
Novinka Sega kupuje Index Corp. i s Atlusem

Sega kupuje Index Corp. i s Atlusem

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

18. 9. 2013 10:18 1
Reklama

Konec června nebyl pro japonskou holdingovku Index Corporation příliš veselý - firma totiž vyhlásila bankrot a začala táhnout ke dnu všechny přidružené divize i společnosti včetně herních vývojářů ze studia Atlus. Záchrana přichází po necelých třech měsících, kdy Sega vydala prohlášení o akvizici Indexu svoji nově vzniklou dceřinnou společností Sega Dream Corporation a podpoře všech předchozí aktivit včetně vývoje her, internetové reklamy, marketingu a dalších.

Ač to vypadá na první pohled poměrně optimisticky, optikou hráče není situace kolem Atlusu tak růžová. Pokud se totiž řadíte do minoritní skupiny, která si užívala i méně známých titulů zmiňovaného studia, pak o ně pravděpodobně nadobro přijdete, anebo zůstanou schovány uvnitř japonských hranic. Atlus ve staré podobě z největší pravděpodobnosti skončí a kvůli nezájmu (nebo neschopnosti?) Segy opravdu prorazit na západním trhu se dočkáme pouze velkých titulů jako je Persona nebo Etrian Odyssey.

Na druhou stranu je nutné uvědomit si, že Sega je z firem, které se kolem Atlusu motaly, asi nejschůdnějším řešením. Být to totiž třeba Square Enix, mohlo by klidně dojít na přehnaná očekávání, jak je ve Squeenixu zvykem, nebo přímo na rušení značek (v tomto ohledu je Sega hodně benevolentní a například Sonic Team si může dělat, co chce). Na každý pád ale budeme situaci kolem Atlusu sledovat i nadále a modlit se s hrstkou vás, aby ta Persona 5 dopadla dobře!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama