Na PS4 vyvíjí každý pátý vývojář
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na PS4 vyvíjí každý pátý vývojář

Na PS4 vyvíjí každý pátý vývojář

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 2. 2014 16:47 2
Reklama

Poslední konzole nesoucí značku Sony sice má po úspěšném startu potíže s množstvím dostupných titulů, v běhu na dlouhou trať by tomu tak však vůbec být nemuselo. Naznačuje to výzkum, jež proběhl v rámci posledního ročníku Game Developers Conference. Z výsledků průzkumu vyplývá, že každý pátý dotázaný vývojář potvrdil, že pracují na hře právě pro PlayStation 4.

Jeden z pěti se nemusí sice zdát jako bůhvíjak vysoká cifra, kroucení hlavou však není vůbec na místě – každý pátý znamená pro Sony priviliegium toho, že nad ostatními konzolemi zkrátka a dobře vede. Nutno však podotknout, že ne tak úplně s přehledem – na Xbox One vyvíjí 17 procent dotázaných. A kdesi vzadu stojí Wii U se svými čtyřmi procenty (značný pokles oproti minulému roku, kdy se jednalo ještě o 6,4 procenta). Co se starší generace týče, tak i tam vede Sony, a to se čtrnácti procenty nad Xboxem 360 s dvanácti procenty.

Úplně stranou pak ale stojí trh mobilní, pro který vyvíjí lehká nadpoloviční většina z dotázaných a na PC či Mac potom pracuje dvaapadesát procent vývojářů. A pro úplnost již jen dodáme, že dotázáno bylo na 2600 vývojářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama