Pouze 2 % hráčů F2P her někdy platí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pouze 2 % hráčů F2P her někdy platí

Pouze 2 % hráčů F2P her někdy platí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 4. 2014 14:08 12
Reklama

F2P platební model vládne světu a to má za následek kupříkladu i to, že pokud se někdo dnes vydá proti proudu, tak na něj obvykle společnost už má tendenci shlížet jako na exota a ptá se, jak dlouho autoři vydrží na dříve standardním modelu pravidelných plateb než přejdou právě na F2P. U velkých her se to v poslední době týkalo například Star Wars: The Old Republic a v současné době se hráči MMORPG zajímají o to, zda i The Elder Scrolls Online vydrží být hrou s pravidelnými měsíčními poplatky.

F2P zkrátka jede a společnost SWRVE zabývající se testováním mobilních aplikací provedla a uveřejnila průzkum mezi deseti miliony hráči F2P mobilních her. Průzkum probíhal ve třiceti titulech a měl za cíl zjistit nakládání hráčů s finančními prostředky.

Dvě třetiny sledovaných přestali hru hrát ještě v ten den, kdy si ji stáhli, 53 % hráčů pak s daným titulem seklo do týdne.

Z celkových deseti milionů ve hře někdy utratilo nějaký peníz pouze 2,2 procenta z nich, přičemž 46 % celkových výnosů přišlo od desetiny z této skupiny. Tedy od 0,22 % z celkového počtu respondentů.

Rovněž zajímavý je fakt, že rovnou dvě třetiny sledovaných přestali hru hrát ještě v ten den, kdy si ji stáhli, 53 % hráčů pak s daným titulem seklo do týdne. Průzkum tak poukazuje na fakt, že není důležitý počet stáhnutí hry. Důležité je dnes mnohem více to, jak moc jsou autoři schopni hráče u té své hry udržet.

Z toho všeho plyne ponaučení, že vývojáři vyvíjející své hry s F2P platebním modelem na mysli musí brát v potaz fakt, že absolutní většina lidí během hraní svoji platební kartu vůbec nevytáhne. Je sice otázkou, nakolik podobné bude chování zákazníků i na platformě větší než právě na mobilních zařízeních, ovšem vzhledem ke stále se rozrůstající nabídce her hádáme, že rozdíl od konzolí a PC nebude příliš markantní.

Jak jste na tom vy a F2P? Vyhovuje vám takový model, nebo máte raději přístupy tradičnější? A především – když už se do F2P hry pustíte, vytasíte někdy prkenici pro extra obsah nebo například pro zvýhodnění mezi ostatními hráči?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama