PewDiePie si ročně přijde až na 4M$
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PewDiePie si ročně přijde až na 4M$

PewDiePie si ročně přijde až na 4M$

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

17. 6. 2014 17:04 22
Reklama

Nintendo sice možná tak docela nerozumí pojmu sdílení herních zážitků a považuje streamování hraní za ztrátu prostředků i času, všichni však víme, že se najdou i lidé z druhé strany barikády. Jedním takovým je i slavný švédský youtuber PewDiePie, jehož kanál má těžko uvěřitelných takřka 28 milionů odběratelů.

Felix Kjellberg, jak zní jeho pravé jméno, si z hraní, komentování a vysílání svých záznamů udělal slušný byznys. Online verze deníku Wall Street Journal uvádí, že si Felix ročně přijde až na čtyři miliony dolarů, čili vcelku rozumných více jak 80 milionů korun. Také vám z takovéto horentní sumy přechází zrak? Nám tedy rozhodně, nicméně perfektně to podtrhuje aktuální trend – sdílení herních zážitků je takzvaně in a jak vidno, může se to dokonce i královsky vyplácet.

PewDiePie je zároveň nejvýraznější postavou Maker Studios, společnosti zaměřené na výrobu videí a dalšího online materiálu. A za zmínku rovněž stojí, že Maker Studios byly na konci března odkoupeny za půl miliardy dolarů společností Disney s příslibem výdělku další půlmiliardy v případě pozitivních výsledků. Potenciál pro další výdělek zde tedy existuje ještě výrazný.

Nás každopádně zajímá, jak se vy díváte na tento fenomén dneška? Podíváte se někdy rádi na nějaký ten let’s play? A říká vám něco jméno PewDiePie a jeho vcelku originálně pojatá tvorba, nebo vám jeho osobitý formát leze krkem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama