Objevil se nevydaný Duke Nukem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Objevil se nevydaný Duke Nukem

Objevil se nevydaný Duke Nukem

Ondřej Švára

Ondřej Švára

7. 8. 2014 07:17 2
Reklama

Duke Nukem: Critical Mass. Tak se jmenuje pozapomenutá akce pro Nintendo DS z roku 2011, která ač původně měla, nikdy se nerozšířila na další platformy. O to více překvapil současný nález kódu odpovídajícího plánovanému portu pro handheld PSP. 

Alternativní verze, která se měla na PSP od DS v mnohém lišit (což byl její reklamní tahák), se našla v americké Knihovně Kongresu, což je pro Američany místo posvátné nejen díky přítomnosti třiceti milionů knižních svazků, ale vešlo ve známost i jako vědeckovýzkumné středisko a datové skladiště. A kde jsou počítače a archivy, tam se vždycky schová nějaké to překvapení. 

Duke Nukem: Critical Mass pro PSP nikdy nevyšlo především kvůli autorsko právním sporům. V době kolem vydání DS verze totiž licenci na značku Duke Nukem už držel Gearbox a ten měl před sebou jediný cíl - dokončit stěžejní projekt Duke Nukem Forever. Proto vzal za své i plán vytvořit na základě Critical Mass jakousi handheldovou trilogii, jenž by se později rozšířila o zamýšlené díly Chain Reaction a Proving Grounds. 

Jak vidno, značka Duke Nukem promarnila svoji šanci na návrat na mnoha frontách. Mimochodem, co se stane s nalezeným kódem není vůbec jasné. Není totiž v hratelném stavu a prozatím zůstane pouze uschován v archivu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama