CliffyB si stěžuje na filmovost her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CliffyB si stěžuje na filmovost her

CliffyB si stěžuje na filmovost her

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

27. 10. 2014 13:50 9
Reklama

Zajímavá reakce na poslední (launch) trailer ke Call of Duty: Advanced Warfare k nám dorazila z Twitter účtu Cliffa Bleszinskeho. Jeho poněkud ostřejší reakce na Twitteru víří diskuzi na téma videohry versus film – podle něj by se hry měly konečně přestat snažit být něčím jiným než jsou (konkrétně filmem), a soustředit se na důležitější aspekty, než jakým je filmový zážitek. Poněkud zajímavá reakce od někoho, kdo stojí za sérií Gears of War, co říkáte?

Později se nechal slyšet, že jeho reakce nebyla nijak mířena proti sérii CoD celkově. Naopak, podle něj bude tato hra jistě velká zábava, jde mu však o onen princip. Tweetoval o tom záhy poté a postesknul si, že by si už přeci jen měl založit vlastní blog. Co dodat, 140 znaků je někdy zoufale málo. Princip jeho sdělení však zůstává neměnný – hry nejsou filmy a hráči i vývojáři by si to měli spěšně uvědomit. Uvidíme, co k tomu bude mít co dodat jeho následující a prozatím i tajemstvím úspěšně zahalený titul – Project Bluestreak.

Zajímá nás však, co si o podobné problematice myslíte vy? Přikláníte se k dnes poněkud netradičnímu a snad až radikálnímu názoru, že hry by se o filmovost rozhodně pokoušet neměly? Nebo vám naopak časté příběhové předěly, dramatický střih a kamera jak z hollywoodského blockbusteru ve stylu například posledního dobrodružství Maxe Payna vyhovuje?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama