Takhle mohl vypadat další Silent Hill
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Takhle mohl vypadat další Silent Hill

Takhle mohl vypadat další Silent Hill

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 4. 2015 16:05 1
Reklama

Spoluzakladatel studia Renegade Kid Jools Watsham na Twitteru prozradil, že survival horor Dementium: The Ward pro Nintendo DS nabízeli vývojáři hlavounům z Konami coby další Silent Hill.

Autoři byli podle Watshama víc než ochotní přeměnit svou hru v licencovaný horor ze známé série. The Ward prý Konami nabídli v roce 2007, ale nakonec vyšel pod názvem Dementium jako úplně původní projekt. Prvně se vývojáři s Konami potkali na GDC 2007, k dohodě ale nedošlo. Zástupci vydavatele prý byli ochotní se s autory hry setkat, nicméně schůzka nakonec trvala jen pár minut. V jejím závěru bylo vývojářům řečeno, že Konami by nesvěřilo licenci na Silent Hill takovému týmu, jako je Renegade Kid.

O několik let později však studio oslovilo vydavatele znovu s dalším návrhem na Silent Hill pro handheld Nintendo DS. Ani tentokrát však neuspěli, i když svůj nápad nově prezentovali za použití technologie z Dementium II coby horor v perspektivě z pohled třetí osoby. A Watsham se dokonce podělil s IGN o obrázek z tohoto prototypu. Konami nabídku odmítlo znovu. Nicméně tentokrát už nebyla jejich reakce tak negativní a své stanovisko zdůvodnili tím, že se nechtějí pouštět do hororového titulu pro DS.

Na DS tak nakonec nikdy žádný Silent Hill nevyšel. Pro někoho bohužel, jiný by možná řekl bohudík. A to i přesto, že se o něj v roce 2006 pokoušeli i autoři hry Silent Hill: Book of Memories z týmu WayForward Technologies. Ani ti se ale moc daleko ve svém snažení nedostali. Než byl projekt zrušen, vyvinuli prý prototyp s jedinou místností, který využíval postavu a další objekty ze Silent Hillu 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama