NX poběží zřejmě na systému Android
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NX poběží zřejmě na systému Android

NX poběží zřejmě na systému Android

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

1. 6. 2015 07:00 6
Reklama

Z analýzy společnosti Nikkei, která provozuje stejnojmenný japonský burzovní lístek, vyplývá, že příští herní systém od Nintenda s kódovým označením NX poběží na systému Android, či jeho upraveném jádru. O informaci se podělil zdroj, který si nepřál být jmenován. Má každopádně jít o vstřícný krok Nintenda směrem k vývojářům, kteří by své hry mohli zároveň portovat na tablety a chytré telefony.

O existenci "zbrusu nové herní platformy s odlišným přístupem" jsme se dozvěděli letos v březnu. Zřejmě ne náhodou to bylo zároveň s oznámením Nintenda, že se chystá orientovat i na mobilní hry. Sám šéf velkého N, pan Satoru Iwata, se nechal slyšet, že s novou konzolí se chystá dobýt doposud neprobádáná území a nebude se skrz tuto snahu pustit i do odvážných experimentů.

Pokud by se tyto spekulace zakládaly na pravdě, tak náš tip, že NX sice je herní konzolí, ale může sloužit zároveň i jako handheld, vypadají hned o něco důvěryhodněji. Na oficiální oznámení si každopádně budeme muset počkat až do příštího roku. Nintendo hodlá odkrýt informační pokličku nad NX až v roce 2017.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama