Nezávislá scéna objevila hack pro 3DS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nezávislá scéna objevila hack pro 3DS

Nezávislá scéna objevila hack pro 3DS

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

18. 8. 2015 11:33 1
Reklama

Jakmile se lidem do rukou dostane nějaký kus techniky, můžete si být jisti, že se najdou jedinci, kteří se ho budou snažit využít na maximum. Jedním z nich je i Jordan "Smealum" Rabet, který pro handheld Nintendo 3DS vytvořil spouštěč podomácku vyrobených aplikací. Abyste ho mohli využívat, stačí si, pro začátek, stáhnout 3DS verzi YouTube aplikace, než ji Nintendo stáhne ze svého eShopu. Právě přes ní se totiž vše spouští.

Nebudeme zacházet do složitých detailů, protože spouštět aplikaci jinou aplikací nám přijde jako příliš složitý technický oříšek. Podstatné však je, že homebrew kanál funguje, lze v něm spouštět hry z jiných regionů (například americké cartridge v evropském 3DS), vytvářet vlastní témata pro 3DS menu a dokonce hrát hry z konzole SNES (prostřednictvím ROM souborů) skrz emulátor. Není to poprvé, co se povedlo "prolomit" ochranu 3DS. Již dříve se homebrew scéna uchýlila k obskurnímu titulu Cubic Ninja, jehož cena následně díky zájmu vystoupila až na osminásobek původní hodnoty.

Snad ani netřeba dodávat, že právě díky homebrew lze na 3DS spouštět ukradené verze her, nicméně jde o velmi zdlouhavý proces a v porovnání s pirátským miláčkem v podobě původního DS ani zdaleka tak "uživatelsky příjemný." Nintendo má naštěstí možnost takovému jednání zamezit jednoduchým updatem firmwaru, bez nějž se hráči nemohou připojit na internet a například stahovat legálně zakoupené hry z eShopu. Pokud byste každopádně měli zájem se v homebrew scéně na 3DS trochu porozhlédnout a neměli žádné vedlejší úmysly, mrkněte na video přímo od haxora Rabeta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama