Po EA už i Ubisoft věří v konec konzolí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Po EA už i Ubisoft věří v konec konzolí

Po EA už i Ubisoft věří v konec konzolí

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

13. 5. 2016 15:11 29
Reklama

Tak nejen Moore, ale už i Guillemot si myslí, že se světlými zítřky konzolí je to přinejmenším nahnuté. A důvod? Ten stejný – budoucnost dle šéfa Ubisoftu pravděpodobně leží ve streamovacích službách a v obrazu zpracovávaném mimo hráčské doupě.

Z historického hlediska měly konzole jasnou roli – PC hardware byl multifunkční, nebyl uzpůsobený k jedinému cíli (ke hraní her) a to bylo naopak právě tou hlavní výhodou konzolí. Ty plnily roli uzavřené platformy, která sice dělá jedinou věc, zato ji dělá svědomitě. Rozvoj internetové infrastruktury však může znamenat konec dedikovanému hardwaru a nejen to – delší dobu jsme svědky toho, že se ze hry stávají služby.

To by mohlo našeptávat nejen nástupu streamování, ale kdoví, třeba i konci kupování videoher jako takovému. Vzpomeňte na program EA (Origin) Access – služba umožňuje neomezené hraní do té doby, dokud hráči platí drobný měsíční poplatek. Je to sice levné, na druhou stranu ale hráči vlastně nic nevlastní.

Nadále pak nelze opomenout ani to, že rozdíl mezi PC hardwarem a tím konzolovým je již markantní a není tedy divu, že se mluví u upgradech konzolí v rámci jejich životního cyklu. A například ono vylepšení v případě PS4 by mělo navíc dorazit prý ještě před letošním říjnem.

To ale určitě koncem ještě nebude – tato generace tu je s námi a dle Guillemota tu bude minimálně ještě jedna další. Dříve se dle jeho slov nestane, že by se streamování stalo nejoblíbenější platformou a stejně tak ještě dlouho potrvá, než se rozmůže kvalitní internetová infrastruktura. Dříve či později ale dle Guillemota ke konci samostatných konzolí prý ale přeci jen dojde.

Dít se tedy pravděpodobně něco bude, otázkou ale je, kdy tomu tak nastane. Pro úplnost pak již jen ještě dodáme, že Guillemot tento svůj názor prezentoval v rámci představení finanční zprávy investorům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama