Ubisoft se obává akvizice Vivendi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft se obává akvizice Vivendi

Ubisoft se obává akvizice Vivendi

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 11. 2016 11:10 20
Reklama

Provozní viceprezidentka Ubisoftu, Anne Blondel-Jouin, o sobě sotva dna dny nazpět dávala vědět v rámci pozměněné politiky vydavatele vůči placeným přídavkům. Nyní se skrze její vyjádření dozvídáme informace další, tyto ale již nemusí být tak veselé. Řeč je panujících obavách z akvizice gigantem Vivendi – tedy o kroku, o kterém se mluví již delší dobu.

V minulosti jsme kupříkladu psali o nákupech akcií a o snaze vydavatele najít vhodného investora, který by šel proti této akvizici. Nově se pak nadále dozvídáme, že tato zpráva aktuální stále je a na to konto aktuálně Anne Blondel-Jouin vyjadřuje své obavy, že by něco takového mohlo herního vývojáře i vydavatele značně poškodit, a to především po kreativní stránce. Zanechme přitom debat o tom, nakolik kreativní to či ono portfolio vlastně je, Anne Blondel-Jouin má totiž zcela jistě pravdu v tom, že odebrání nezávislosti je bezprecedentním zásahem do chodu jakékoli společnosti.

Anne Blondel-Jouin vyjádřila své obavy v rozhovoru pro magazín PCGamesN. V tom tvrdí, že za dvacet let praxe u vydavatele již sama moc dobře ví, co všechno je v tomto odvětví v sázce. Vedle toho si je rovněž prý vědoma i toho, co Ubisoftu přináší ty nejvýznamnější úspěchy.

Je to prý zejména nezávislost spojená s chutí riskovat. V tomto ohledu Anne Blondel-Jouin zmiňuje například tituly The Crew, Child of Light, Valiant Hearts, Watch Dogs 2 (jako zástupce pokračování, jež přišlo s odlišným tónem oproti dílu prvnímu) a další, které by třeba ani pod jiným dohledem a jiným vedením možné nebyly.

A právě v tom prý tkví to největší riziko – akvizice gigantem by mohla zadusit kreativní snahy týmu a ohrozit vývoj těch odvážnějších titulů. Vyhlídky to zkrátka nejsou nejlepší a nezbývá tedy než Ubisoftu popřát hodně štěstí a pokud možno také kvalitní tituly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama