De Blob po devíti letech dorazil na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka De Blob po devíti letech dorazil na PC

De Blob po devíti letech dorazil na PC

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 4. 2017 14:20 1
Reklama

Porty některých titulů na sebe rády nechávají čekat a mnohdy je přitom na vině zaplacená časová exkluzivita té či oné platformy. Nicméně ne vždy tomu tak je a někdy ke zpoždění dojde z jiných příčin, například díky krachu vydavatele. To by mohl být teoreticky i případ akční plošinovky a logické arkády De Blob, která na PC dorazila po dlouhých devíti letech po prvotním vydání na Wii.

Hra opětovně vyšla 27. dubna, dostupná je na Steamu i na GOGu a vyjde v přepočtu na zhruba 400 korun. Za ty dostanete letité dobrodružství, ve kterém se virtuální Chroma City ocitlo pod útokem podlého padoucha, který v celé metropoli zakázal existenci barev a který rovněž unesl řadu nevinných občanů města. Jenže to bychom nebyli my hráči, abychom se nepokusili tento nepříjemný fakt zvrátit. Nezbývá tedy než celé město začít opětovně přemalovávat a jeho obyvatele zachraňovat. A jak to vypadá v praxi, to již naznačuje přiložený launch trailer, který mimo jiné odhaluje i možnost hraní na rozdělené obrazovce.

Hra nabídne vyžití až pro čtveřici hráčů na jediném stroji, on-line multiplayer však ani přesto nechybí a spolu s ním De Blob nabízí rovněž řadu herních módů. Díky tomu můžete s barvy vyhledávajícími spoluhráči soutěžit v tom, kdo nabarví více objektů herního světa a kdo tak učiní rychleji.

PC port má na svědomí tým Blitworks (v minulosti tito autoři pracovali například na portech FEZ, Broken Age, Invisible Inc. a dalších) a jde o pohrobek společnosti THQ. O vydání se postaral tým Nordic Games, který v roce 2014 převzal práva po THQ a který se před časem přejmenoval na THQ Nordic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama