Micro Machines V4 Článek Micro Machines V4

Micro Machines V4

Jan Horčík

Jan Horčík

24. 3. 2006 23:30
Reklama

Nic proti remakům. Když se podaří, mohou být stejně skvělé, jako jejich legendární předlohy. Série Micro Machines se k legendám bezesporu řadí, vždyť kdo z nás hráčů se pěkných pár let nazpátek s šíleným výrazem na tváři neproháněl po kuchyňské lince, jídelním stole nebo koupelně?

Co je malé, to je... rychlé!

Codies si pro vývoj nového pokračování snad nemohli vybrat nikoho lepšího, než jsou Supersonic Software. Mimo toho, že už dříve pracovali na Micro Machines: Military pro platformu Sega Genesis, postarali se před nedávném především o neuvěřitelně návykovou záležitost Mashed, která málem přivedla k záhubě celou redakci LEVELu.

Micro Machines V4 nabídnou singleplayerou, ale především multiplayerovou zábavu pro hráče od 9 do 99 let. Codemasters opět stavějí na licenci zakoupené od hračkářského giganta Hasbro, která vlastní práva na značku Micro Machines. Hra nabídne celkem 25 různých tříd malých závodních autíček. Počínaje veterány, závodními speciály a luxusními limuzínami přes džípy, customy až třeba po školní autobusy. Prostě mix všeho, co si dovedete představit. Co na tom, že se autobus řídí stejně jako nejrychlejší sporťák - tohle není žádná simulace, ale pořádně akční nakládačka!

Ostatně, už v původních hrách byla k dispozici také kupa šílených zbraní. V MMV4 je to ještě horší. Kulomety, raketomety, hráškomety (!), obrovská kladiva, bomby, miny, plamenomenty, to je jen malá část z celkem 25 typů zbraní, které budete moct na jednotlivých okruzích sebrat. Když už jsme u těch čísle, tak počet okruhů se pohybuje na čísle 50, jsou zhruba dva na jeden typ prostředí, takže jednoduchou matematikou dojdeme k výsledku "počet prostředí = dvacet pět". A jak už bylo naznačeno na začátku článku, kuchyň, jídelní stůl, kulečník a všechny tyhle staré dobré trasy se vrátí, plus spousta nových. Poprvé se prý podíváme i někam jinam, než jen do domácnosti a okolí. Kam konkrétně, to zatím vývojáři odmítají prozradit.

Pro každého něco jiného

S velice zajímavým nápadem se setkají všichni majitelé PS2, potažmo PS2 verze Micro Machines V4. Ve hře totiž bude k dispozici na 750 typů aut, ale zdaleka ne všechny samozřejmě budete mít od začátku k dispozici. Některá si budete moct "vyjezdit", ale některá získáte jen výměnou nebo závoděním s dalšími hráči. Hra si totiž při prvním spuštění na PS2 přečte unikátní výrobní číslo každého přístroje a podle toho vygeneruje seznam unikátních vozítek (lišících se třeba jen barvou) pro každého hráče. Každý hráč MMV4 tak dostane do vínku úplně jiný vozový park.

Multiplayer V4

Abyste dostali možnost získat některé unikátní kousky, mají vývojáři schovány v rukávě povedené multiplayerové módy, které představují hlavní součást MMV4. Mód, ve kterém soutěžíte o protivníkovu káru se jmenuje Play for Keeps. Kromě jednotlivých módů jsou připraveny i celé poháry, například Checkpoint Cup či Time Trial Cup. Kdo má rád při jízdě střílení, jistě snadno podlehne Battle Cupu.

Multiplayer bude přístupný maximálně pro čtyři hráče, pokud se však nebudou bát dělit o svůj ovladač, půjde hrát až v osmi. Zajímavostí je, že ten kdo ze závodu vypadne jako první má možnost dále ovlivňovat jeho průběh tím, že bude na závodní dráhu házet různé předměty. Třeba... bomby. A co víc, velký vliv na celkové ohodnocení a potažmo i vítězství bude mít i projíždění jednotlivými kontrolními body. Čím lepší jste řidič, tím větší šanci na úspěch budete mít. Jako poslední třešničku na dortu hodlají vývojáři ke hře přibalit editor tratí, takže jakmile vás ty, které jsou standardně k dispozic začnou nudit, prostě si vytvoříte své vlastní!

Micro Machines se těší už dlouhá léta obrovské oblibě a jen těžko se na nich dá něco zkazit. Mají-li navíc pokračování v rukou takoví frajeři jako Supersonic Software, je úspěch prakticky zaručen!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama